legrand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size ve bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar da,fikir oluşması için konuya son mesajımı yazıyorum.

Yurt dışına satış yapan kişilerin %80 'i ürünleri,aliexpress ve cjdropshipping den gönderiyor.Geri kalan kısım ise ülkemizden veya farklı ülkelerden gönderiyor.
Size bir kaç ay önce satışını yaptığım bir ürünün istatislikerini paylaşacağım.Kafanızda bazı şeylerin oturması içindir.

Satışını yaptığım ürün:
https://www.aliexpress.us/item/3256804364941163.html
Ürün satış fiyatı: 35$
Tedarikçiler:
Aliexpress ve Cjdropshipping bu iki siteden gönderim yaptım.
Ürünün alış fiyatı:
10-14$ arasıdır.Cjdropshipping hızlı gönderim yapıyor.Bu sitede fiyatı biraz pahalı.14$ bu yüzden (kargo süresi 5-11 gün)
Reklam verdiğim platformlar:
Tiktok ve Facebook Ads
Hedef Ülkeler:
US,UK,CA,AU

Sipariş adeti: 7K küsürdü

Tiktok ads paneli. 11.50-13.50 arası CPA oranı var.(Yani 13.20$ harcamış 1 sipariş gelmiştir)


Artık reklam vermiyorum.(Ürün doyum noktasına ulaşmış ve çok fazla satış yapan çıktı).Ama hala siparişler geliyor.Aliexpressten son geçtiğim siparişlerdir.



Eticaret her zaman yapılacak bir iştir. Bir ürünü ben satmazsam,sen satmazsan.İnan filipinli,amerikalı,kanadalı birisi illaki satacak.Bir ihtiyaç var ve bunu birisi kesin karşılayacaktır.

Eticaret = Pazarlama
Pazarlama geniş bir kategori,içerisinde bir çok etken vardır.(ürün,ürün sayfası,site hızı,ürün yorumları,ürün fiyatı,kargo süresi,iletişim,marka bilinirliği vs)
Eğer çoklu ürün satışı yapıyorsanız.Google ads birinci sırada olmalıdır.Dönüşüm oranları çok iyidir.Ama reklam yönetimi ve optimizasyonu zordur.
İkinci sırada meta reklamları (facebook ads) olmalıdır.
Ve daha sonra diğerleri tiktok ads.pinterest ads,snapchat ads vb.

Kısacası bir ürün satıyorsanız.Her yerden müşteriye ulaşmanız gerekiyor.Hedef kitleniz 1 milyon ise,o 1 milyonun karşısına her yerde görünmelisiniz. Müşteri aldıktan sonrada iş bitmiyor.O müşteriye retargeting yaparak farklı ürünler satmanız gerekiyor.
Bir müşteriye bir ürün satmak başarı değildir.Reklamlarla her türlü satarsınız. Önemli olan o müşteriye birden fazla ürün satmak ve marka bilinirliğini aşılamaktır.

Son söz olarak;
Kazanılan paranın sadakasını ve zekatını vereceksin ki,Paran bereketlensin.Artsın.
Aynı şekilde bilgininde sadakasını ve zekatını vermek gerekiyor. Vereceksin ki bilgin dahada artsın.

Bu yüzden bilgi verin,bir şey kaybetmezsiniz.

https://youtu.be/BMbo69m9Mto