Serzenişiniz anlamlı, ama sonuç olarak ifade ettiğiniz şeylere katılmıyorum.

Şöyle düşünün. İlçenizde kaç telefon satıcısı var? Çok olmaları, hepsinin batıyor veya iş yapamıyor olduğunu göstermez.
Bir işte başarılı olmak, önce o sektörde var olduğunuzu gösterebilmekten geçer.

İnsanların ihtiyaçlarını doğru analiz etmeli, yaptığınız analizlere uygun, kendi tekniklerinizle çözümler geliştirmeli ve sunumunuzu doğru yaparak çabalamalısınız.
Yaptığınız işin sonucunu somut olarak gösterebilmelisiniz. Böyle yaparak, sonucu %100 etkileyip mutlak başarılı olacağınızı iddia etmiyorum, ancak mutlaka bir şeyleri değiştirir.

Ticarette, tesadüfler ve şans (ben buna kader-kısmet ilişkisi derim) başarının sonucunu etkileyen temel faktörlerden olabiliyor.

Bazen, yaptığınız işin kıymeti yüksek de olsa, düşük ücretlerle hizmet verebilmeyi de öğrenmelisiniz.
Böylece işinize yatırım yapmış olursunuz. Ticarette, her faaliyet, size doğrudan kâr sağlamaz. Bazen zarar da sağlar. Yani zarar ettiğinizi düşündüğünüz şeyler, yıllar içinde, size müşteri olarak mutlaka geri döner.

Para kazanamıyorsanız, sizin yaptığınız işin başkaları tarafından ucuz ya da pahalı yapıldığına değil, kendi ederinizi neden alamadığınıza odaklanmalısınız.

Unutmayın, hizmetlerinizin fiyatını müşterileriniz belirliyorsa, yaptığınız iş değersizleşiyor ya da değerinizi başkaları belirliyor olabilir. Bu çelişkiye girdiğinizde, para kazanamazsınız.