5 yıllık üniversite hayatımın 4 senesini eskişehir anadolu üniversitesi merkez kampüsündeki kyk yurdunda geçirdim. Sınırsız sıcak su, uygun ücretli çamaşır yıkama hizmeti, kampüs içindeki kütüphaneye yakın olması ( sınırsız yüksek hızlı internet ve kitap ) , uygun ücretli güzel yemek, fakülteye yakınlık bana göre asgari imkanları olan bir genç için bunlar hepsi f/p durumlardı. Bizim zamanımızda blokları fakültelere göre düzenliyorlardı ve bir blok tamamen o fakülte öğrencileriyle dolu olduğu için ders çalışma ve yardımlaşma açısından çok iyiydi. İmkanlarınız sınırlıysa olumsuz yönleri yerine olumlu yönlerine odaklanmak daha doğru olur. Çoğu kişi de sınıf arkadaşınız olabilir.
Odamız o zaman eski usul 3 ranza ve sadece 6 dolaptan oluşuyordu. Fakat imkanı daha iyi olan 2 kişilik 4 kişilik yurtların olduğunu ve 1+1 ev gibi mutfağı banyosu olan odalar olduğunu da duydum ama görmedim hangi üniversitelerde var bilemiyorum. Aradan 10 seneden fazla zaman geçtiği için şu anki imkanlar ne derece iyi ve ya kötü bilemiyorum.