Uzun zamandır algoritma geliştirme, algo-bot strateji üretimi ve özel portföylere datalar sunuyoruz. Dediklerinize katılmıyorum çünkü para piyasalarında şöyle bir olay mevcut...
İndikatör,eğitim katılmıyorum vs dediniz, hepsi zaman kaybı olduğundan bahsettiğiniz. Algoritmik trade'i başarılı yapan tek şey markete dinamik olarak adapte olabilmesidir. Robotların ömrü vardır. Market dinamiği her zaman sistemin tersine değişir ve siz botu tekrar kurgulamanız gerekir.
Özet olarak, 1 haftalık veri ile böyle şeyler demeniz normal, bunu 1 yıl öncesine kadar backtestleseniz bile çok kârlı olduğunu görebilirsiniz belki ama bir gün bir şey olacak ve hep zarar edeceksiniz hani kârlıydı diyeceksiniz. Buna da overfitting deniyor.. özet olarak sistemi minimum 1 ay demo 3 ay live trade etmeniz gerekli. Daha sonra sizin gibi 50'den fazla kişi sistemi kullanmaya başlarsa sistem bozulmaya başlayacak ve tekrar optimize etmeniz gerekecek o zaman da size yardım edebiliriz.
Öncelikle bazı konularda bilgili olduğunuzu görüyorum ama yanıldığınız nokta strateji hakkında hiç bir şey bilmemenizden kaynaklı. Bu sistemde bot vs. Hiç bir şey söz konusu değil. İnsan faktörü yani karar mantığı ön planda. O yüzden bahsettiğiniz alametler sizin sistemleriniz için geçerli diye düşünüyorum. Unutmazsam ileri de mesajınızı alıntılayacağım 😊