Mesajlar şahane yaw
Arkadaşlar, askerlik bir ülkenin vatandaşlarından belirli bir süre boyunca askeri hizmet görevini yerine getirmesini talep eden yasal bir zorunluluktur. Bu süre boyunca askerler, silahlı kuvvetlerde eğitim alır ve ülkenin savunması için potansiyel bir tehdide karşı hazırlıklı olmak amacıyla görev yapar.
Bu olayın vatan sevgisiyle ne alakası var!? Ya da "ortam güzel", "ortam görülmeli" normal sosyal hayatında sağlayamadığın neyi sağlayacak askerlik!? Bu kadar bağnazlık fazla değil mi?
Bundan 30-40 yıl önce belli başlı şartları sağlamak için olumlama yapılmış ve haklılar, ama günümüzde ne gerek var?
Sanıyorsunuz ki 6 aylık aldığınız eğitimle savaşa hazır olunacak, hahah güldürmeyin yahu.
18, 12 ve 6 ay boyunca genel olarak yaşadığınız sorunlar neler? Soruyorum size, kaçınız savaş, silah, fiziksel ve zihinsel dayanıklılık eğitimi aldınız?
Kendinizden yaşça büyük silahlarla doldur boşalt yapıp ya da 3 tane atış hakkından değil. koşu, şınav, mekik değil. Üst devrenin sana uyguladığı fiziksel ve psikolojik şiddeten değil.
Bence günümüzde askerlik ve askeriye dediğiniz olay, üstlerin altlara ego kasması ve birbirlerine eziyet etmek.
Çöp toplayıp, akşama kadar abazan erkek muhabbetinin döndüğü, "bitsin de gitsek" diye beklediğiniz bir yerden ne bekliyorsunuz? Vatan sevgisine buna bağlıyorsanız, tebrikler