Herkese iyi geceler kıymetli R10 üyeleri, başıma gelen kısmen insanları bilgilendirmek amaçlı kısmen trajikomik bir olay olduğu için başıma gelen d*landırıcı teğmen Mehmet abimizin marifetlerini anlatacağım şimdi sizlere.

Akşam saatlerinde ofiste abimle muhabbet ederken elimizdeki aracı satmaya karar verdik ve sarı site üzerinden ilana koyduk 615.000 Tl'ye. Aradan 1 en fazla 2 saat geçti telefon çaldı. Telefondaki arkadaş güya doğuda görev yapan teğmen. Komutanına araba arıyormuş. Daha önce sarı site üzerinden araba bulmuşlar çıkıp Trabzon'a gitmişler araç pertli çıkmış o yüzden komutanı azarlamış eş dosttan araba bak uğraştırma bizi demiş.

Konuşuldu anlaşıldı exper raporları ve detaylı araç fotoğrafları WhatsApp üzerinden atıldı buraya kadar sıfır sorun ve gayet güzel.

Tekrar bir telefon görüşmesi yaptık. Önce fiyatta pazarlık yaptı 609.000 Tl ye anlaştı. Araca bakmaya kendinin gelemeyeceğini tüm izinlerini bayram sonrasında kullandığını araca bakmaya komutanın arkadaşlarının geleceğini söyledi. Daha sonra banka hesabına alım yapılacağı zaman ücreti 615 olarak göndereceğini 6 Bin TL'yi geri ona göndermemizi rica etti. Kendince komisyon alıyor burası bizi ilgilendirmez diye kabul ettik

Sonrasında çoluk çocuk evilikik muhabbetine girdi 2 aylık kızının olduğunu söyledi biraz kaynaştı sonrasında da Mehmet abimiz baya yalakalık çekti sürekli abim abim diye hitap ediyordu zaten. "Abi olur hani muanyesiz sigortasız arabayla çevirmeye takılırsınız abim benim trafik şubede tanıdıklarım var abim bende size yardımcı olurum abim cansın abim"

Görüşme bittikten sonra direk şüphelendik ve olayı anladık. Profil fotoğrafını arattık Google lens üzerinden Haziran ayında şehit olmuş bir askerimiz çıktı. Galerici arkadaşımızı da aradık sorduk yeni şehit olmuş belki devre arkadaşıdır dese de hiç inandırıcı gelmedi. Daha sonra da bu yöntem ile kurban olan kişileri araştırdık videolarına göz attık. Sistemi en özet şekilde anlatıyorum şimdi.

Ben sarı sitede araç satmaya çalışan "x" kişiyim. D*landıcı arkadaş ise "y" kişisi. Y kişisi X kişisini arıyor komutanına araç alacağını inandırıcı bit betimleme ile belirtiyor ve ciddi alıcı rolü oynuyor. Sonra aracın detaylı görüntülerini isteyip ilanı kaldırmasını talep ediyor. Aldığı görüntüler ile Facebook üzerinden ilan açıp araca alıcı buluyor. Alıcı ise "z" kişisi. D*landırıcı olan y kişisi araç satıcısı olan x kişisine aracı almaya gelen komutanımın arkadaşları, onlarla sakın fiyat konuşma ben senin hesabına parayı atacağım diyor. Yine y kişisi Facebook üzerinden bulduğu Z kişisi olan alıcıya araç benim ama kuzenimin üzerine kayıtlı, kuzenim ile araç fiyatı hakkında konuşma alacak verecek davam var noterde zaten satışı alacaksın parayı bana göndereceksin diyor. Sonra y kişisi tekrar satıcı olan x kişisini arayıp, komutanım güvenilir eş dosttan araba bul dediği için seni kuzenim olarak tanıttım ona göre davran diyor ve fiyat konusunu konuşmamız gerektiğini tekrar tembihliyor.

X ve Z kişisini buluşturup notere kadar götürüyor. Sahte dekont düzenleyip satıcı olan x kişisine atıyor, abi parayı attım dekontta attım komutanın arkadaşlarını bekletme şüphelenmesinler diyor. Z kişisi aracı üstüne alıp D*landırıcı olan y kişisine parayı gönderiyor. Sonra da Y kişisi ortadan yok oluyor.

Sistem bu şekilde sayın hocalarım. Biz olayı öğrenip bildiğimiz halde yine de buluşmaya aracı güya satmaya gittik sırf merakımızdan. Alıcı ile de konuştuk gerçekten de Mehmet abimizin kuzeni olarak tanıtılmışız. Facebook üzerinden bulmuş ilanı ve ilan araçtan 100 bin TL daha ucuz girilmiş. Bizde alıcı abimizle anlaşıp bir oyun oynadık kıymetli t*katçı Mehmet abimize. Noterdeyiz aracın üzerinde trafik cezası varmış onu ödeyebilirsen verelim dedik araç satışını cepte para 0 dedik daha inandırıcı bir konuşma ile Mehmet abimiz biraz cimri çıktı diretti de diretti ödememek için. Baktık d*landıcıyı d*landıramıyoruz, kıyameti karşı cins sülale büyüklerini bize sunarsanız otobanda 1 saatte çıkarırız ceza ücretini diyip kapattık yüzüne Bu sırada 6 bin TL komisyon peşinde koşan kıymetli teğmen Mehmet abimiz sen aracın satışını ver ben 620 bin TL de gönderirim diye teklifte bulundu Sonra da gidip şikayetçi olduk trafik şubeye ama hiç bir sonuç çıkmayacak.

Sistem bu şekilde hocalarım, hem anı sunmuş oldum hem bilgilendirme yapmak istedim. Profesyonel ve inandırıcı konuşuyorlar gerçekten. Ve bu şekilde her ay 6-7 kurban avlıyorlarmış. Kiralık banka hesabı kullanıyorlar kullandıkları numara kaçak açık hat ve hiç bir şekilde izleri sürülüp bulunamıyor. Lütfen dikkatli olun güzel geceler diliyorum