Adam aynı fiyata alamayacağı ürüne neden zam yapmamalı şu yüzden yapmamalı. Elinde olan mal ile ticaretini yaparsın, o sana kazanç sağlar ve yeni mal alabilmek için üzerine tekrar bir miktar para ekleyip yeni mal alır ve onun da üzerine kazancını koyup satarsın. Yani sana bir sonraki mal aldığında zamsız sat demiyorum. Elinde bulunan stoklu ürünün üzerine zam koyup satman bu hale sokuyor, çıkmaz döngü içerisine. Umarım anlatabildim. Tabii ki diğer kısımda "benim param eriyor" dediğin yerde, emin ol benim de param eriyor, üretim yapan bir sektörde çalışıyorum ve üretmeye de gayret gösteriyorum. Fakat benim de param durduğu yerde eriyor... Hiçbir şeyin aniden düzelmeyeceğini hepimizin biliyor olması gerek sadece.
Hocam inş... bir market falan açarsınız da dediğinizin olamaycağını anlarsınız.
Mesela bir adet yumurtayı 1 liraya aldınız kârınızla birlikte 1.25 ye satıyorsunuz aldığınız yerde yumurta 1.25 oldu siz yumurtayı 1.25 ye satarsanız hiç bir şey kazanamazsınız. Sadece dükkan dolu gözükür. Eee siz yumurtayı 1.50 yapıp yine 25 krş kar etmezseniz elektriği suyu doğalgazı kiracıysanız kirayı çocuk okutuyorsanız çocuğunuza harçlığı vs nasıl vereceksiniz ?
He milyonersinizdir. Ülkem kurtulsun benim milyonlarımdan ben karşılarım vs diyorsanız orası başka.