başlık yanlış. ülkede büyük bir enflasyon ve kriz var. Ama fırsatçılık da var. Adam yarın aynı fiyata alamayacağı bildiği şeyi neden alacakmış gibi düşünerek satsın? Her şeyi vatandaş mı düzeltecek?
Türkiye'deki şu anda yaşanan "geçim" adı altındaki problemleri de aslında biz yapıyoruz
kesinlikle katılmıyorum. Ben hiç birşey yapmıyorum ama benim param sürekli eriyor. Bunun sebebi de ben değil, ekonomiyi yönetemeyenlerdir. Yok nas mış yok felak mış... Adamların kendisi bile yanlış olduğunu kabul edip, tükürdüğünü yalayıp faiz artırımına döndüler de bir biz anlayamadık yanlış yönetildiğimizi...
Adam aynı fiyata alamayacağı ürüne neden zam yapmamalı şu yüzden yapmamalı. Elinde olan mal ile ticaretini yaparsın, o sana kazanç sağlar ve yeni mal alabilmek için üzerine tekrar bir miktar para ekleyip yeni mal alır ve onun da üzerine kazancını koyup satarsın. Yani sana bir sonraki mal aldığında zamsız sat demiyorum. Elinde bulunan stoklu ürünün üzerine zam koyup satman bu hale sokuyor, çıkmaz döngü içerisine. Umarım anlatabildim. Tabii ki diğer kısımda "benim param eriyor" dediğin yerde, emin ol benim de param eriyor, üretim yapan bir sektörde çalışıyorum ve üretmeye de gayret gösteriyorum. Fakat benim de param durduğu yerde eriyor... Hiçbir şeyin aniden düzelmeyeceğini hepimizin biliyor olması gerek sadece.