f9f9f9 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tedaviye ihtiyacın var. 1 sene uzun bir süre değil, kurtulabileceğine eminim.
Bağımlılığın ne olduğunu yaşamayan bilmez. Ben şahsen alkol kullanmıyorum ama babamı defalarca amateme yatırdığım için ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Umarım anlatacaklarım sana moral verir çünkü benim için hatırlamak bile çok kötü hissettiriyor.
Babam günde en az 2 büyük rakı bitirirdi kendimi bildim bileli, en son komaya girdiğinde zar zor amateme yetiştirmiştik.
Yaşım 11-12 idi ve babamın ağzından köpükler çıkararak yerde kıvranışını izliyordum. Doktorun cümlesi hala aklımda.
Vücudunda kan kalmamış, 300 küsür promil alkol var. Bu adama aspirin bile veremeyiz, ya bu krizi kendi başına atlatacak yada ölecek demişti.
Sedyede elini kolunu bağlayıp öylece 2 saat beklemiştik. Sonrasında benzer krizleri defalarca yaşadı. Evde de bu krizleri yaşıyorduk zaten.
Defalarca, ve her defasında aylarca tedavi gördü, hep yeniden başladı. Şimdi sorsan geçmişe dair hiçbirşey hatırlamıyor, çünkü hep sarhoştu.
Ben 18-19 yaşındaydım sanırım tamamen bıraktı alkolü. Ama hala vücudundaki hasarlar duruyor. Yinede şükürler olsun.

Neyse moralim bozuldu hatırlayınca, bence bir an önce tedavi için bir doktora başvurun, bağımlılıklarda irade çok önemli, iradenizi de destek alarak güçlendirebilirsiniz.
Size bunu hatırlatan ne varsa uzaklaşın, canınızı sıkan kim varsa çıkarın hayatınızdan.
Yaşınızı bilmem, ama çoluk çocuğunuzu, yoksa bile yakınlarınızı düşünün, o hallerde görünmek istemezsiniz emin olun.

Çok geçmiş olsun hocam yaşım 30