Merhaba bu ponzi sistemler senelerdir var fakat son süreçlerde açıkca bir izdiham yarattı. Genel olarak içlerine sızdım, arka planda bir ekipler ve hepsi genellikle aynı yere bağlı, hindistanda ofisleri bile var, tabi gözümle görmedim ama çok şey gördüm, sistemleri şu şekilde çalışır whatsapptan görev alırsınız 3 4 tane like atarsınız örneğin, telegrama çeker size 60 tl atar, sonra işe devam etmek için görevler yaparsınız ve size paketler sunar vip paketleri para yatırın daha fazla çekin söyler, 1. görev harikülade bir şekilde tamamlanır ve fazla parayla paranızı çekersiniz. 2.görev ve daha sonrasındaki görevlerde sizi havuza atarlar, sitelerindeki mantıkta sipariş verildikçe daha fazla para yatırmanızı isterler ve bu miktar binlerce liraya çıkar siz para yatırmadıkça paranızı alamazsınız, para yatırdığınızda paranıza konarlar ve bir süre sonra hesaplar gider deleted user olur. Fakat bu işe aldanmayın arkadaşlar şikayet edebiliyorsanız edin, burada geçen para türklere ait, bana para gönderen bir kişiyi bulduğumda bana bir borsanın ismini verdi ve o borsada benim ibanımın paylaşıldığını oradan bana para gönderip usdt aldığını söyledi, arka planda çok garip işler dönüyor, içlerine girip onları bir süre dolandırıp dolandırıldığım miktarı alıp ayrıldım. Fakat dediğim gibi burda dönen para türklerin parası, birbirimizin ekmeğinden haram para kazanmamıza gerek yok bunlara prim vermeyin bence