Bencelerim.
  • Sabit kur politikası uygularım. Dolar ve euro kurunu kademeli olarak belirli bir seviyeye düşürür ve orada tutarım. (Sadece Yurt içinde bunu uygulayabilirsin amerikaya almanyaya vs.vs. ben senin paranı sabitledim diyemessin. Yurt içi uygulamakta yabancı yatırımcı kaybına yol açar.)
  • Bu süreçte ticaret ile uğraşanların zararını kapatmak için hazineden bütçe ayrılır. Bu durum istenilen kur seviyesine gelene kadar sürer. (Ticaret riskdir her zaman bazen ülkenin ekonomik durumuna görede haraket etmek gerekiyor. Hazine fazladan yük demek.)
  • Serbest piyasa olmaz, piyasa ürünlerine alt ve üst sınır koyarım. (Yabancı yatırımcı girişi sıfıra düşer)
  • Karaborsa gibi durumların önüne geçmek için daha sert kararlar çıkarırım. (Daha kaçak yayını engelleyemiyorlar çok zor bir durum)
  • İthalat ve ihracat ile uğraşanlar veya müşteriler için ekonomik durumuna göre döviz alım satım limiti eklerim. Yani ekonomisi güçlü olanın döviz alım satım limiti daha yüksek olur.
Çok olumsuz gibi yazdım maddelere ama yorumlarım bunlar.
Halk olarak vergilerimizi düzgün ödesek bence tüm sorun çözülür gibi geliyor. Ödedikçe de halkın üzerindeki vergi yükü azalır. Bence en önemlisi bu.