Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni yeni hobilere yelken açarken Poligonda gerek eğitim ve Mesken mahalde (Dağ Evimizde) bulundurma amaçlı tabanca düşünüyorum.
Tüfek mevcut olsada tabancada artık gerekli olduğu kanaatındayım.

Buradaki(kocaeli.gov.tr) bilgiler ne kadar doğru veya güncel emin değilim.
  • Önerilerinizi ve (bulundurma) ruhsatı almam için dikkat etmem gerekenler nelerdir?
  • Poligona giderken kendi silahımızı (bulundurma ruhsatlı) şekilde taşıma yapabiliyor muyuz?
  • Bu Silahı bir kasada mı yoksa ulaşılması kolay (GİZLENMİŞ) bir alanda saklamak mı doğrudur ?
  • Hırsız veya kötü niyetli biri ele geçirirse ve bir suç işlerse ne gibi bir zorlukla karşılaşabiliriz?
Bu sorulara herkes farklı cevap vermiş bu yüzden belki bu işte tecrübeli kişiler yorum yazabilir.
Bu arada yalan yok ruhsatsız daha mantıklı geldiğinide etik olmasada söylemek isterim

Teşekkür ederim.

Dostum alan pişman silahi kendine degil devlete aliyorsun. 5 senede bir harcını ödüyorsun çok bişe değil ama gereksiz.İstediğin zaman poligona gidemiyorsun izin belgesi bazen hemen herzaman vermiyolar karakoldan karakola değişiyor süreç yol belgen olmadığı zaman yakalanirsan ruhsatsız silah tasımakdan ceza yersin.Hadi aldın diyelim ruhsatli olmadı birine sinirlendin o andada silah aracindaydı o silahin aracında olması o anda sana bi özgüven getirip seni kaybetirebilir bunuda unutma.

Tavsiyem biraz maliyetli ama git poligona oranin kendi silahlarını kullanıp stres at .