TuruncuMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Poligona giderken kutusunda mermiler ve şarjör takılı olmadan götürmeniz gerekiyor. Mevzuatta karakoldan izin almanız gerekiyor ama alan görmedim daha Polis çevirmesine takılırsanız başınız bi tık ağrıyabilir. Onunda çeşitli yöntemleri var özelden yazarsanız anlatırım.
2- Kasada saklamanız her zaman daha iyi. Çünkü olası bir sinirli anınızda eliniz direkt gider. Ama kasada olursa kasayı açana kadar durup düşünme anınız o 2 saniye bile bir çok şeyin önüne geçer. Özellikle bu konuda tabanca içinde mermi bulundurmayın. Mermi basana kadar bile düşünmeniz bir çok dertten kurtarır.
3- Tabancanız ruhsatlı olduğu için sizin tabancanızdan çıkan her mermi bilinir. Yani şöyle söyleyim. Her tabancanın parmak izi gibi düşünün ateş ettiğinde mermiyi başka yere vurur ve başka şekilde şekil alarak çıkar ordan direkt sizin tabancanızdan çıktığı anlaşılıyor. Tabancanız çalındı oldu ki fark etmediniz ve çalıntı ihbarında bulunmadınız yapılan tüm atışlar siz yapmışsınz gibi gözükür. Yani ben tabancamı çaldırdım diyene kadar 2 sene geçer
4- Ruhsatsız tabanca işi çok sıkıntı. Sıfır namlu ve yiv kullanmıyorlar ne yazık ki. Siz anlayamazsınız bile sıfır diye alırsınız. Olası bir yakalanmada namluya bi bakarlar 5 cinayeti var Temizini bulmanız lazım
Güzel dostum bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

Parmak izinden bahsettin bunun ne olduğu konusunda öğretici bir metin veya video bana gönderebilir misin? Yanlış bir şey izlemek istemiyorum doğrusu.
Zaten eğitmenler herseyi bizlere iletiyor olucaktır ama gitmeden önce ne nedir ne değildir bilmek her zaman iyidir diye düşünüyorum.