ShakiraTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alım gücünüzün artmasını istiyorsanız hep birlikte üreteceğiz. Ne ürettiğimizin önemi yok üreteceğiz ve ihraç edeceğiz. Başka şansımız yok.
Bir ülkede mevduat faizleri %30-40 bandında gezerse. Ev-araba gibi alınan şeyler yatırım aracı olup kısa sürede para kazandırırsa kimse üretmez. Herkes betona arabaya parayı gömer.
Eğer bu bahsettiğim şeyler yatırım aracı olmazsa insanlar parasını değerlendirmek için borsayı seçecek veya üretim yapan firmalara yatırım yapacak. Ancak bu şekilde alım gücümüz yükselir.
Tüketerek alım gücünün yükselmesi sadece hayal olur.
bu ülkede 1 e 1.5 kazanmadan kimse kılını kıpırdatmaz.
fabrika kuracağıma gayrimenkul alayım, faize koyayım onu yapayım bunu yapayım derdinde millet. ticaret ahlakıyla oynandı bu ülkede.

yurtdışına duvar kağıdı üretip satıyoruz.

çin fabrikaları 7 dolara satıyor aynı gramaj aynı tarz ürün.

bizim en dip fiyatımız 12.5 dolar.

çin de kar ediyor bizde. aradaki farkı siz düşünün. şuan yurtdışında yok gibi birşeyiz bu sektörde. neden acaba ?

nedeni basit,

bulunduğum bölge için konuşuyorum,

babaları dedeleri toprak ağası,

zamanla arkadan gelen erkek çocukları uğraş arayışına girer,

o der ben kauçuk fabrikası açayım zaman geçsin
diğeri der duvar kağıdı fabrikası açayım zaman geçsin.

vizyon sıfır
bilgi sıfır
hedef yok

ben ihracat müdürüyüm. bu fabrikada 3 aydır bu görevdeyim.

toplamda 22 bin rulo yurtdışından sipariş topladım. yaklaşık 350 bin dolar değerinde. 3 ay içerisinde 22 bin rulo sipariş toplamak türkiyede bu sektörde hiç bir adamın yapabileceği iş değil. bu sektörde çok eskiyim. müşteri portföyüm çok sağlam. benim için de kolay olmadı ama başardım.

ama adamlara siparişinin faturasını gönderince cevap bile vermiyorlar. ha bu böyle devam eder bir süre daha, sonra ihracat müdürümüz satış yapamıyor diyip işten çıkarırlar ve bu düzen böyle devam eder. çuvaldızı kimse kendine batırmaz.