ya yürüsün gitsin, garson dediğin vasıfsız elemandır, hatta sezonluk -part time getir götür işi yapan işçidir, hesabın yanında masadan alınan kuver- garsoniye parası için koşturur üç beş bahşiş alayım diye tek alkol olan masaya bile çerez - meyve tabağı verir ay sonunda şutlanır... ben çok çok nadir işinde deneyimli gerçekten şef garson olmuş bir kaç kişi gördüm, bahşiş vereceksemde bana keyifli bir yemek - içecek sunan aşçıya - barmene - baristaya veririm, hem ürüne pahalı pahalı para vericem hem garsoniye üstüne kuver yazıcaklar üstüne tip bekleyecekler... yurtdışındaki kültürle bizdeki bir değil, çok içimden gelirse dediğim gibi lavaboya geçerken teşekkür eder şefe, barmene, baristaya, en kötü komiye veririm garsona vermem !
not: hizmet sektöründede çok kritik bir noktadır bu, ürün ucuz hizmet pahalı yazılır, ben adisyondaki fiyatla menüdeki gördüğüm fiyat neyse, ekstra bişey yazılmadıysa kesinlikle tip bırakıyorum, hiç bırakmadan çıkmadım, kuver, garsoniye gibi şeylerle ekstra bişey sokulduysa midem bulanıyor elim titriyor, ya bi daha gitmiyorum o mekana yada çok keyif aldıysam işçiye veriyorum, konuşmayı siparişimi daha düzgün olarak abuyere, mutfağa, bara iletemeyen adama tip filan vermem, gidip barmenden kendim istesem daha iyi hizmet alırım, yada kafamdaki şeyi daha güzel rework edip bana sunar. 3 ay sezonluk yerde parayı vurup 9 ay aç gezmek iş değildir, süreklilik arz etmeyeni övmeyin bana kardeşim ! en gerzek adamı bile bir mekana koysan masa düzenini - kalıp cümle konuşmasını en geç 1 ayda öğrenir
merhaba hoşgeldiniz, - rezervasyonuz varmıdır ? kaç kişisiniz ? (kişi sayısına göre masaya yönlendirmek için)
ismim x, size bugün ben yardımcı olacağım, umarım keyifli vakit geçirirsiniz, tekrardan hoşgeldiniz...
karar verdiniz mi ? size nasıl yardımcı olabilirim ?
bu kadar ya ?