Herkese iyi forumlar. Küçük bir sorum var arkadaşlar. Malumunuz yurt dışı telefon kayıt ücreti 20 bin TL oldu geçenlerde. Ben bu yeni tarifeye yurt dışında (Tayland) yakalandım ve 2 adet iPhone 14 Pro model telefon almıştım çoktan. Ve maalesef kayıt için hemen ülkeye dönüş yapamadım çünkü daha önceden dönüş biletimi almıştım. Ben de her ihtimale karşı 6 bin TL olarak vergiyi ödedim. Türkiye'ye geldiğimde e-devlet üzerinden kayıt yapmayı denedim ve ve ücret ödenmemiş göründüğü için ilerleyemedim. Vergi dairesinde ödediğim görünüyor ama kaydı zamdan sonra yapmaya çalıştığım için kabul etmiyor muhtemelen. Ankara'da BTK'ya bizzat gittim bilgi almak için. Vergiyi ödediğim zaman değil kayıt yaptığım zaman baz alınıyormuş, yani yeni tarifeden tekrar ödemem gerekiyormuş. Öyle söylediler. Ama ek olarak dilekçe yazmamı da söylediler. Onlar da tam bilmiyor bence. Sorum şu: Aynı durumu yaşayan ve eski tarifeden kaydı yaptırmayı başaran biri var mı? Veya bu mümkün mü? Sonuçta benim elimde olmayan bir durum söz konusu. Yurt dışında yakalandım ve tamamen yapabileceğim hiçbir şey yoktu.