Bilerek yaptılar hocam, tarihte gorulmemiş bir kriz geçirdi abd ekonomisi ve vatandaşları haliyle spam siteleri yukarı çıkartıp kurumsalı reklam vermeye zorladı,
bunu yapmasaydı senedir zarar açıklayacaktı, bakalım putin başka bir yere saldırıp dünya ekonomisinin içinden geçmezse böyle bir şeye daha kolay kolay izin vermez google.
o iş öyle değil hocam. ben bu dediğiniz tezi yabancı forumlarda da okudum. siz eğer ilk sıraları spamla doldurursanız, firmaları reklama zorlarsınız da, bir yandan da site içi reklamlardan büyük para kaybedersiniz, çünkü onca sitenin adsense geliri düştü dimi forumlarda gördük isyanları, o sitelerin adsense gelirinni düşmesi demek google un da düşmesi demek, çünkü o reklamların yayınlnacagı organik sitelerin yerini aldı bu spamcılar. google un tek geliri arama reklamlarından değil sonuçta. kaldı ki bu spamdan dolayı pes eden kaç tane site de vardır süreçte kötü etkilenip. bazı sektörleri çok ciddi vurdu çünkü. yani bu dengede bir karlılıgı varsa bile böyle birşeyin altına girecek kadar oldugunu sanmıyorum.
ikincisi markanın güven kaybı, karşısında yandex gibi patlamaya hazır bir rakip, bing gibi yapay zekaya kafayı sarmış bir rakip vs. varken, öyle 2 yılı kurtarmak için google gibi bir firma kendini riske atıp, ayrıca marka değerini hiç edecek bilinçli bir spam olayına girmez.
bana iki açıdan da mantıksız geldi bu tez o nedenle