Bu, internette yazdığı gibi değil hocam, kanunlarda yazdığı gibi, iki gün sonra polisler evine/işyerine gidip kolundan tutup savcının karşısına oturttuklarında kendini ne diyecek savunacak yada nasıl yırtabilecek bu durumdan? kuzenim mi parayı alıp engelledi diyecek? bazı durumlardan cezadan kaçış yoktur, bu arkadaş da bunu becermiş. Nitelikli dolandırıcılık suçları ağır ceza mahkemelerinde görülür ve sırf buradan bile bu arkadaşın kendini ne tür bir açmaza soktuğunu anlayabilirsiniz. Bu mahkemelerde görülen diğer davalardan bazıları ise zimmet, adam öldürmeye teşebbüs, adam öldürme ve uyuşturucu ticareti. Yani basit bir olay değil bu.
Cezalar konusundaki hayal kırıklıklarını anlayabiliyorum ama burada ben kanunların etrafından dolanılabilecek bir durum göremiyorum.
Hocam dünyayı dolandırsa o kadar yatmıyorlar

İlk suçu o bu üzüntü falan filan yırtar gene. Cezalar ağırlaşmadığı sürece dolandırıcılığın yatarı yok gibi. R10 un neredeyse tamamını dolandıran bir adam var adını unuttum hala sırayla dolandırıyor

Savcılık şikayetimi dersin herşey yapıldı. Caydırıcılık yok. Vereceksin 10 yıl gerçekten unutma vb birşey yoksa dolandırıcıysa yatacak. Emsal kararı açıklicaksın bak nasıl düşüyor suçlar. Pişmanım dicek zararı karşılamak istiyorum dicek yırtıcak.