bu memleketin anne babaları, dedeleri nineleri tamamen iyi niyetli, içten, temiz muhafazakar refleksleri ile senelerce korudu çoluklarını çocuklarını, o münafık milletlerden devşirme oldugunu düşündükleri kötü yayınlardan, filmlerden, dizilerden, şovlardan....

• aman da batının kötü yanlarını almayalım
  • aman ahlakımız, örfümüz adetimiz bozulmasın
  • aman çocuklarımız kötü yollara düşmesin
  • aman...

diye....

onların skalasında çıplaklık içeren, dudak dudağa sahneleri olan, içkili rol modelleri olan yayınlardan itina ile uzak tuttular göz bebeği evlatlarını. yetişkin ve içki olan yayınlara adeta memlekete atılmış bir bomba gibi yaklaştılar, çünkü onlar için büyük bir tehditti bu, bir şey demiyorum, saygı duyuyorum.

ancak aynı anne baba, dede nine, evde çocuklarına vurdulu kırdılı, raconlu kesmeli, sıkmalı patlatmalı, öldürmeli tacizli vb. yayınları izlettiler, hatta kendileri de izleyerek ön ayak oldular.

arz-talep değil mi? birdenbire en çok izlenen diziler filmler bunlara evrildi.

koca bir nesil "biz racon kesmeyiz, kafa keseriz" replikleri ile büyümedi mi?

kadına eşya, mal gözüyle bakan
adam öldürmeyle büyük olan
silahı aksesuar olarak takan

suçlu kötü adamlar, ilginç bir şekilde bu gençlerde rol model olmadı mı ?

• aman gençlerimiz sokaklarda dudak dudağa gelmesin
  • aman açılıp saçılmasın
  • aman içip ****masın

diye endişe duyan, bunu çocuklarını tamamen iyi niyetliyle korumaya çalışmak adına yapan o büyükler,

• aman çocugumuz silaha özenmesin
  • aman güçsüze, kadına el kaldırmasın
  • aman şiddete meyilli olmasın
  • aman....

diye düşünemedi. her gün televizyonda toplumu:

• siyasi görüşüne
  • cinsel tercihine
  • izlediği kanala
  • giyimine kuşamına
  • vs.

göre sınıflandıran, kutuplaştıran siyasilere, ve onlara meze olan medyaya sen napıyorsun demedi de alkış tuttu.

sonuç mu?

farkında olmadan şiddetin her türlüsü normalleşti, bilinçlere, altlarına kazındı, kendinden farklı olana düşünene, sevmediğine, gücü yettiğine herşeyi yapabilecek psikolojide bir kitle doğdu. ve de malesef artık sürekli şiddet haberleri duyuyoruz.

1. ekonomik kriz bir tek bizim başımıza gelmedi.
  2. adalet, özgürlük, eğitim ile ilgili etkenler açısından da bizden çok daha beter olan toplumlar var. ufak bir örnek vereyim ben orta asya türk ülkelerinde bulundum 2 seneye yakın, oraya gitseniz şuanki türkiyeye bile özgürlük, eğitim konusunda şükredersiniz, ancak hiçbirisinde bizdeki kadar asayiş sorunu yok. cumhurbaşkanı köşkünü koruyan askerler dahi silahsızdı, öyle diyim.

yani ekonomiydi, eğitimdi vs. bunların hiçbirisi, tek başına bunca şiddeti açıklamaz. geçmişe dönüp bir sormak lazım,

nasıl oldu da bu kadar şiddete yatkın olduk, nasıl öldürmek, taciz etmek, darp etmek, yaralamak, küfür etmek vs. bu kadar normalleşti? silah taşımak, kadını dövmek ne zaman erkeklik oldu? racon kesmek, fiziksel gücü üstünlük saymak ne zaman erdem oldu? nasıl oldu bu iş? Kimler bunu neden normalleştirdi, ve de neden ?

abartmıyorum. daha bir kaç hafta önce 2 haftalıgına geldim tr ye araçla önümü kesip araca zarar verdiler, polisi aradım da adamlarda silah olsa belki polisi arayacak vaktim kalmayacaktı. trafikte herkes patlamaya hazır bomba gibi, eskiden arabaya birşey olmasın diye dikkat ederdik, şmdi birine dokunmayayım manyagın teki çıkar diye dikkat ediyoruz yemişim arabasını...

oyun oynarım, tr serverinde küfürden tehditten oyun oynanmıyor, ver adresini, aileni sıradan geçircem, orana burana sıkacam falan... yani bunlar gerçekten akıl alır şeyler değil. bunları ayzan 14-15 yaşında cocuklar belki de. yok abi avrupanın en leş ülkesinde bile böyle bir diyalog, üslup, tehdit yok.

arkadaşlar ben ziyaretçiliğime sayarsak 14-15 yıldır bu forumdayım mesela. Burası toplumun bir yansımasıdır, gerçekten çok büyük ve her renkten insanı barındırıyor, o nedenle bence önemli bir ölçüt. eskiden bu forumda

• "ahlak kalmadı, artık çocuklardan, özellikle kız çocuklarından nefret ediyorum, elimden bir kaza çıkacak kendimi zor tutuyorum"
  • "bana taş atana kaya atarım, lan lun yapsın sıkarım yatarım"

gibi konuşanlar olmazdı, artık bunları görüyorum ben, bir tek ben görmüyorumdur bunları... böyle düşünenler her zaman vardı ok ama, bu kadar özgür konuşacağı normalleştirilmiş bir ortam yoktu, 1 vardı o da içinde tutuyordu, o 1 şuan 10 oldu 20 oldu artık normalmişcesine böyle ulu orta yazıyor bu iğrenç düşüncelerini....

allah aşkına nereye gidiyor bu toplum ?

selamlar