Şöyle bir tavsiye almıştım,
footer backlink olayına tamamen karşıyım. şimdi mevzu şu: sitene xxxxxx sitesinden 6 aylık footer backlink aldın. xxxxxx sitesinin index sayısı diyelim ki 17 K. bu durumda sitene 17 k sayfanın tümünden backlink gelecek ve siten yükselişe geçecek. diyelim yükseldi ve hedef kelimende ilk sayfanın 4. sırasına yerleşti. herşey gayet güzel gidiyor derken 6 aylık suren doldu ve xxxxxxx sitesinin sahibi seni aradı ve link süresini uzatmak isteyip istemediğini sordu senin de bütçen olmadığı için veya baska bir sebeple uzatmak istemedin ve site sahibi senin linkini footerdan kaldırdı. bir anda 17 K sayfadan senin sitene gelen backlink silinince siten tak diye yerle bir oluyor ve atıyorum 7. sayfaya geriliyor. sonra toparla toparlayabilirsen. diyeceksin ki o zaman linki sildirmem kardeş parasını öder devam ederim. nereye kadar devam edeceksin? en kötü ihtimalle xxxxxx sitesi kapandı birgun yine aynı şeyi yaşayacaksın veya xxxxxx sitesi göçtü ve yedekleri komple silindi (benim başıma gelmişti) bu sebeple senin sitende otomatikman etkilenecektir. Bu sebeple ben footerdan daha cok tanıtım yazısına daha sıcak bakarım her zaman. tanıtım yazısı aldığın site kapansa bile tek bir backlinkin silineceği için daha az etkileneceksindir. tanıtım yazısı ile daha uzun zamanda netice alırsın ama daha kalıcı bir fayda sağlarsın. fakat tanıtım yazısı alacağın siteleri iyi araştırmalısın. spam score u önemli, sırf tanıtım yazısı satmak amacıyla açılmış saça sapan kopya içerikle yayın yapan sitelerden uzak dur mesela. mevzu uzun ama derin değil. nitelikli sitelerden aldığın tanıtım yazısı seni her daim sırtında taşıyacaktır. sevgiyle kal.