selahattinkara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam hocam, konuyu bir kaç aydır takip ediyorum. Fakat, hem sorular hem cevaplar neredeyse aynı. Onu yapsak yok, bunu yapsak yok.. SEO işi iyice gıcıklaşmaya başladı. Hadi deyip yapıp sonuç alacağımız garanti bir yöntem yok. Yıllardır web sitesi tasarlıyorum. Her birinin tasarımını da geriye kalan tüm ayarları da kendim yapıyorum.

Tek sayfalık, basit bir site yapıp (zaten bir yere gelmez diyerek) yayınlıyorum. Bir bakıyorum, aynı sektörde ve aynı içeriğe sahip çoklu ve özenilmiş web sitenin önüne geçiyor. Ne zaman özenerek iş yapsam, öne çıkması için en mükemmel taktikleri denesem batıyor; aman ya paylaş gitsin dediğim şeyler ilk sıralarda çıkıyor. Hatalarımı görmek, kendimi geliştirmek için bu konuda yıllardır her şeyi yapıyorum. (yaptığım işlere web sitemden bakabilirsiniz. yorumunuz önemli ama özel olsun lütfen

Size tek bir sorum var.

Aylardır sıkılmadan, usanmadan her soruya cevap veren ve doğru yönlendirmeye çalışan ve alanında uzman biri olarak (blog, düzenli içerik ve makale haricinde) gözünüz kapalı önereceğiniz ve kendinizin de sürekli uyguladığı yöntemler tam olarak nedir?

Şimdiden teşekkür ediyorum değerli hocam
Selam hocam,

Burada mümkün olduğunca site içi SEO ile ilgili bilgiler sunuyorum, site dışı SEO'ya gelince, yalnızca hatalardan, risklerden bahsediyorum, backlinkler konusunda stratejiler paylaşırsam en ufak adımı göz ardı eden arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayacaktır, site dışı SEO genel olarak, SEO'nun cerrahi müdahale kısmı gibidir, ve sabit bir strateji olmaz, projeye göre özel olarak tasarlanması gerekir. Sadece tanıtım yazısı alırken bile dikkat edilmesi gereken sayısız faktör var, burada tanıtım yazılarının nasıl alındığını anlatırsam birçok arkadaş anchor text optimizasyon kısmını pek dikkate almaz, ve parası, emeği çöpe gider.

Zamanında insanlara yardımcı olmak için, Scrapebox, GSA SER gibi araçların nasıl kullanıldığı ile ilgili videolar, e-kitaplar, içerikler paylaştım. Fakat birçok insan bunu kendi projelerinde uygulamak yerine hizmet şeklinde satmaya başladı. Elbette bunların oluşturduğu rekabet ortamından korkmuyorum, ancak palyaçolarla uğraşmak bir müddet sonra mide bulandırmaya başlıyor. Adam doktor, en az 200-300 bin TL geliri var, bir ajans ile çalışmak yerine gidip tanıtım yazısı alıyor, backlink programları ile kliniğinin sitesini yükseltmeye çalışıyor. Peki neden "bu arkadaş sürekli SEO hakkında içerikler paylaşıyor, bir şeyler biliyor ki insanlara yardımcı olmaya çalışıyor, sitemi buna emanet edersem hayal kırıklığı yaşamam" demiyor? Adam koskoca otelin sahibi, gidip 20 liraya mercimek çorbası alıyor, yarısını içiyor, yarısını kahvaltı olarak tüketiyor ertesi gün. Bu zihniyetteki insanlara PBN'in nasıl kurulduğunu öğretirsem gidip PBN kurmaya çalışır.

Hatta backlink konusunda ücretli danışmanlık hizmeti sunuyordum, müşteri bu yöntemle eğitim de almış oluyordu bir yandan. Ancak "anlattığınız yöntemler işe yaramadı" diyerek para iadesi isteyenlerin sayısı artmaya başladı. Adama backlinklerin etkisinin ortaya çıkması için aylarca beklemesi gerektiği söylesen, bu sefer laf kalabalığı yapmış oluyorsun. Bu nedenle backlink konusunda bilgi paylaşmaktan kaçınıyorum. Ve dürüst olmak gerekirse bir nevi meslek sırrıdır. Tabii bu bahsettiğim backlink kavramının paket halinde satılan spam linklerle alakası yok. Maalesef birçok insanı yolmaya devam ediyorlar bu paketçi arkadaşlar, neymiş çoluk çocuğunun rızkı, helal kazanç, ekmek teknesi falan filan...

Dürüst olalım, tüm bu paylaştığımız bilgiler pazarlama stratejimizin bir parçası. Sizin de web tasarım ajansınız var, YouTube'da kod yazmadan profesyonel görünümlü sitelerin nasıl oluşturulduğu ile ilgili videolar paylaşırsanız emin olun ki potansiyel müşterilerinizin çoğu 3 kuruş tasarruf yapmak için oturup haftalarca site kurmaya çalışır. Ancak "işinizin online kısmını neden yazılım firmasına devretmelisiniz" başlıklı video yayınlayarak her iki tarafın da kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.