Kendi yazılımımı geliştiriyorum her şey tamam sadece 1$ gözüken ürünü sepete ekleyince güncel kur ile otomati ₺ye çevirmek istiyorum.Şu an bu işlemi $kurceviri=Güncel kur oranı; olarak manuel yapıyorum ve $kurceviri yi$urun*$kurceviri olarak hesaplatıyorum yani sepete eklenen ürün 1$*güncel kur bu şekilde mantık yürüttüm ama kur değişkenini günlük manuel değiştirmek yerine json ile çekmek istiyorum.
[LIST=1][*]<span class="text-medium_grey hidden-sm hidden-xs" style="margin-right: 5px;"> 1 USD: <?php $jsonVeri=file_get_contents("[URL]https://finans.truncgil.com/today.json%22[/URL]); $veri=json_decode($jsonVeri,1); echo $veri["USD"]["Alış"]; ?> ₺ </span>[/LIST]Örneğin bu kod ile json ile güncel kuru siteme çekiyorum. echo ile yazdırdım kur doğru.
her şeyi hazırladım kodlamayıda yaptım
$kurceviri= 26.90; if ($urun['kdv'] == 1) { $kdvtutar = $urun['fiyat'] * $kurceviri * $urun['kdv_oran'] / 100 * ;Sorun şu $kurceviri olarak değişkene ben kendim manuel güncel kuru yazıyorum ben bu $kurceviriye bu json ile güncel kuru yazdırabilirmiyim?
$kurceviri değişkenine json ile çektiğim veriye nasıl atayabilirim çok basit yerde tıkandım.