İnşallah başarabilirsek tüm ayrıntılarını aktarabilirim. Şu an sadece internet üzerinden araştırmakla yetinebiliyorum.
Önceliğim çalışma ve oturum izni ile gidebilmek. Şu an Türkiye kazancım Almanya için çok yeterli olmaz. Tek başıma olsam olabilirdi. Bu yeni yasa ile birlikte bir işveren bulmam ve en az a1 Almanca öğrenmem şart sanırım.
b2 diye biliyorum. bende eşimle birlikte gitmeyi düşünüyorum.
bu hafta almanca kursuna yazılacağız. ocak ayında almanyada fuar var. dolayısıyla shengen vizem olacak. bu vize ile oradaki aynı sektördeki fabrikalardan iş görüşmelerine gitmeye çalışacağım. iş bulursam ne ala. bulamazsam iltica yoluna gideceğim.
bir diğer planda, suriyelilerden uzaklaşmak için egenin bir köyüne bi yere yerleşmek. adana da şuanda 250 bin kayıtlı suriyeli var. istanbulda bu rakam 500 bin. istanbul nere adana nere. siz düşünün