Fantomex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bugün devlet siz olsanız, başına geçseniz gerekli bölümün nasıl bir önlem alırsınız? Adam arabasında saklamıyor, evinin en dip köşelerine saklıyor ihtiyacı olduğunda çıkarıyor silahı..

bu bakis acisiyla escobar kolombiyasina döner ülke.. yapan nasil yapiyor, silahlanmada neden avrupa ulkelerinin 5-10 katiyiz? demek ki isteyince azaliyor. sifirlayamazsin, ancak ulkede huzur saglayacak duzeye indirirsin. demek ki denetim ve yaptirimlar yetersiz. evinde nerde sakladigi degil olay, eline nerden aldigidir.

ayrica cozum bulmak benim isim degil hocam. bu ulkenin burokrasisi var, emniyeti askeri var, istihbarati var vs.

ben vatandasim. vergimi veririm, diger vayandaslikk görevlerimi yerine getiririm, refahim icin de karsiliginii devletten beklerim, bunu saglamak devletin isi, devlet bunun icin var, millet icin yani.

herkes kendi adalet ve guvenligini saglayacaksa kapatalim dukkani o zaman baksin millet basinin caresine.

ben bu sekilde devlet ne yapsin fikirlerine asiri kızıyorum, yapacak abi ne demek nasil yapacak? burasi moritanya da degil, peru da degil. isterse yapacak imkan ve gücü var hocam. ( kucumseme anlaminda yani)

siz bana "sen nasil yaparsin" deyip buradan "devlet nasil yapsina" cikarim sagliyorsan eyvahlar olsun, bu kendi devletine hakarettir hocam aman.. bu devletin altyapisi yuzlerce yila dayaniyor, bilgisi tecrübesi de var, insan gucu de var, yani huzur ve refahi saglayacak gucu var da sadece yonetilemiyor malesef.