artık önüne gelen bi şekilde legal - illegal şekilde silahlandı, saçma sapan dizi film varoş hayatına özendirilmesi, illegal işlere düzgün cezalar verilmemesi, günlük hayatta repliklerinin özendirilmesi...bizim millete silah verilmez diyenler şunu anlamıyor, zaten herkeste silah var. serbest bırakılsa silahlanır diye çekindiğiniz cahil kesim eminim koleksiyon bile yapmıştır. bireysel silahlanma serbest kalırsa en azından ruhsatsız silahla gezen dingiller herkeste silah olduğunu bilecek, namuslu insanlara musallat olurken dayılanırken bir kere daha düşünecek. silahlanmanın yasak olması demek kendini savunamamak demek. karşındaki insan seni yumruklarken senin ellerin arkadan bağlı güzel kardeşim. abd'de silahlanma serbest 330 milyon nüfuslu ülkede yılda sadece 8 bin insan cinayete kurban gidiyor. o kişilerin de çoğu silahsız olanlar.
namussuzlar hak hukuk demeden zaten silahlanıyor. elini kolunu sallayarak sınırdan geçen kaçkınlar yanlarında ne tür silahlar getirdiler belli değil. güneydoğu düğünlerinde kalaşnikof sesi yarıştırıp bununla övünüyorlar. kurusıkıdan bozma yada karadeniz - kırıkkale işi el yapımı merdiven altı torna silahlar elden ele dolaşıyor. suçlulara hak ettikleri caydırıcı cezalar verilmediği için hapiste networklerini genişletip dışarı çıkıyor ve kaldıkları yerden devam ediyorlar.
günümüz şartlarında ne turizm, ne hizmet sektörü tamamen belli başlı mafyatik takılan tas kafa bol dövmeli yükseltme kitli pickup'a yada suvlara binen tiplerin eline geçmiş durumda, mümkünse böyle tiplerin mekanına gitmeyin, ticaret yapmayın, nitekim bunların hiçbiri düzgün ticaret yapmaz, ticaret ahlakı sıfır herşeyi dolandırma üstüne kuruludur, nescafeyi americano diye satar, 3ü1 arada kahveyi latte diye, telefonda çakma ekranı orjinal diye satar bi bakmışın nightshift butonu yok, yemek yemeye kahvaltıya gitmeye kalkarsın önüne bimden alınma mallar gelir, tatile gidersin mekana gireceksen en az harcama tutarı 5 bin isterim şişe açmayan 700 liraya dandik içkini vericem ıvır zıvır 4 bin bana haraç vereceksin yoksa giremezsin diyor... ben neden elin mağara kaçkını konuşmayı bilmeyen angutuyla muhattap olayım ya ? işletmecisinden tut çalışanına kadar böyle tıynetleri, yunana yada mykanosa gitmek daha ucuza gelmiş ? ticaret yapacaksanızda böyle tiplerle kazıklayan siz olun pahalıdan çakın, ölüden teklif edin herşeylerini barındırmayın büyük şehirlerde para çeviremesinler, herkes her yerde yaşamak zorunda değil, gitsin köyünde ağalık yapsın, entegre olmayan düzgün ticaret yapamayan yallah köyüne abi, yatırımların büyük şehir yerine birazda doğuya kayması gerekli.
hatta bana göre vatandaşlık puanı sistemi gelmeli, cezası az sabıkası olmayana her türlü kolaylığı çıkart, vergisini hiç aksatmayan çiçek gibi adam her yerde öncelikli olmalı, vergisine taksit yap, silah alacaksa sorgusuz sualsiz ver, hastanede devlet dairesinde, yüksek öncelik ver, borcu harcı var infazı varsa bazılarının yüzüne devlet bile bakmamalı bana göre, yemişim insan haklarını.