Alshain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam backlink konusuna girer mi bu yazacağım bilmiyorum ama.

Yorum backlink programları var. Bunları kullanmak siteye zarar verir mi?
Ahrefs/semrush gibi programlarda rakip siteleri analiz ettiğimde 10 binin üzerinde yorum alınmış siteler var, tek bir sayfada 10 binlerce farklı siteye ait link. Kalbur üstü siteler dahi almış. Sizce buralardan yorum backlinki almak siteye zarar verir mi?
Daha önce bahsetmiştim bundan, ilgili popüler sitelerden kendi adınızla yorum link alabilirsiniz abartmadan, arada sırada. Bu tür linkler backlinklerinizi çeşitlendirmenize ve backlink profilinizi daha doğal hale getirmenize yardımcı olur, doğrudan sıralamaya etki etmez. İyi sonuçlar elde edilseydi SEO uzmanları sadece scrapebox kullanırdı, uğraşmazdı karmaşık süreçlerle.

Ancak kesinlikle spam link paketlerinden ve yorum link programlardan falan uzak durun.

Nookta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi ben çok şaşırdım senide şaşırtayım Aktif olan bir site yedeğini başka bir yere çektik, ve dışarıya kapattık header'e tüm sayfalara yedirecek şekilde noindex ekledik yetmedi search console ekleyip girip direk URL kaldır dedim

2 ile 4 gün arasında 220.000 k index aldı. Şimdi düşüyor .) ne diyorsun bu konuda
Hocam Google'ın sağı solu belli olmaz, noindex'i göz ardı edebilir, tamamen Google'a bağlı bir durum. Ama siz siteyi kurduktan sonra noindex eklediyseniz geç kalmış olabilirsiniz, yani noindex olarak işaretleyerek yedeğini aldıktan sonra kursaydınız index almayabilirdi. Tabii bir de site haritası da önemli, böyle bir durumda, yedeği almadan önce sitemap eklentisini etkisizleştirmek gerekir.