Hocam sosyal bir yapıya sahip olmanız için öncelikle kendinizden emin ve cesaretli konuşmanız gerekiyor. Tanıdığımız insanlarla hepimiz samimi konuşuruz, asıl önemli olan tanımadığımız insanlarla kurduğumuz iletişim. Sosyal olmanız için gerçekten çok fazla bir şey yapmanıza gerek yok veya bunun için bir işe sahip olmanıza da gerek yok. Önemli olan insanın kendini geliştirebilmesi.
Ben 1000 kişilik salonlarda sunuculuk, vali/belediye başkanı/askeri personel gibi önemli makam mevkilere sahip olan kişilerle yeri geldiğinde birebir iletişim kurmuş birisiyim. Keza yeri geldiğinde bu kişilerin elinden ödüller bile almış birisiyim. Yanlış anlamayın, bunu laf olsun diye değil örnek olması adına söylüyorum. Şimdi gelelim ben nasıl bu kadar genel tabirle sosyal oldum veya kendimden emin oldum?
Hocam öncelikle kendinize olan güveninizi, kararlılığınızı arttıracak aktivitelere yoğunlaşmalısınız. Yeri geldiğinde makale/deneme/şiir yazmalı, yeri geldiğinde kitap okumalı, yeni kelimeler bilgi hazinenize eklemeli, yeri geldiğinde ayna karşısında kendinizle konuşmalısınız. Sıraladığım örnekler çoğaltılabilir. Bugün yolda yürüdüğünüzde tesadüfen birisi size bir yerin yol tarifini sorabilir, siz yeni birisiyle tanışmak durumunda kalabilirsiniz. Yeri gelir henüz yeni tanıştığınız birisiyle aynı ortamda işiniz gereği kalabilirsiniz. Rahat olun ve kendinizi geliştirmeye odaklanın. Sağlıklı günler!