MERHABALAR nakış makinam var ve nakış işleri ile uğraşıyorum. Bir seltifkam yok şuan . Kosgep başvuru yapmak istiyorum ama e devlet üzerinden girip video izlemem gerekli gibi bilgiler var daha önce kosgepten destek alan veya başvuru yapan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi. ?
önceden kosgeb'in girişimcilik kursları vardı ona katılıyordun devamsızlık yapmamak yetiyordu şimdi ona da gerek yok sadece eğitim videolarını izliyorsun.. önce kosbeg'in sitesinden kaydoluyorsun sonra birkaç gün içinde sana bir temsilci atıyorlar sende videoları izliyorsun.. ofslerini ziyaret edip kesin bilgi de alabilirsin ama o destek denilen şey senin beklediğin gibi birşey olmayabilir..
örneğin 100 bin liralık destek alacaksın makina şu bu adı her neyse artık.. önce gidip o 100 bin lirayı kendi cebinden harcıyorsun sonra faturalarını kosgeb'e veriyorsun onlarda sana bulunduğun yere göre %60-%70'ini taksit taksit iade ediyor.. Yani al sana 100 bin git ihtiyacın neyse al gibi bir sistem yok bilgin olsun.. senin cebinde para yoksa kosgeb'ten alacağın 1 tl destek yok..