Fetöcüler çıkamaz merak etmeyin, daha doğrusu fetö borsası kurulduğunda haracını ödemeyen fetöcüler çıkamaz demek daha doğru olur. 2 büyük fetöcü futbolcu var, birisi Amerika da taksicilik yapıyor, diğeri ülkemizde büyük bir kulübün teknik direktörlüğünü yapıyor, aynı kaptan yemiş kişiler. Fetönün terli atletini koklamak için Amerika'ya giden vekiller hala görevde, yemek esnasında sürahiyi tutan hizmetli cezaevinde. Bir fetöcü Bist100'e atanır, diğeri bir kanalın başına, diğeri çok okunan bir gazeteye.. Bu kişilerden çok daha az suç işlemiş bile diyemem, malum kişilerin açılığını yaptığı resmi bir bankaya apartman aidatı yatıran müebbet ceza almış durumda. 15 yaşında Kuleli askeri lisesinin çocukları 18 yaşını doldurdukları gün fetöcü diye evlerinden alınıp müebbet verildi, 20 yaşında 3 aylık askerler sırf komutanları burada bekleyeceksiniz, şu köprüde duracaksınız vs. dediği için yani komutanının sözünü dinlediği için müebbet yatıyorlar, ailelerinin suçu ne biliyor musunuz? Yavrularını Devletlerine emanet etmek, vatani görevleri için, vatan nöbeti tutmaları için 20 yaşında çocuklarını askere göndermek. Ben böyle bir ülkede verdim parasını yaptım 3 hafta geldim, başıma iş alamam hiç kusura bakmasınlar, 2 oğlu olup ikisine de çürük raporu alanlar göndersin önce çocuklarını askere.

Bu ülke için hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden, çalışıp üretmek bile gelmiyor. İşte tam olarak bu yüzden bu ülkenin ekmeğini yemiş suyunu içmiş, yüzbinlerce lira masraf edilip eğitim almış, bu topraklarda bu insanların parası ile doktor olmuş, pilot olmuş, akademisyen olmuş parlak zihinler yabancı memleketlere gidiyor. Bir doktor yetiştirmenin maliyeti bu ülkeye 3,5 milyon TL'ye mal oluyor, misal Almanya hiçbir masraf etmeden hazıra konup sadece maaş ödüyor bitti gitti, yetiştirme olayını biz yapıyoruz zaten onlar için. İmkanı olan bu memlekette durmaz, acaba mı diye düşünmeyin eğer aklınızda soru işareti varsa. Afganlar, Pakistanlılar, Suriyeliler, Iraklılar vs. yetmezmiş gibi kendi içimizdeki irinleri de sokağa salacaklar öyle mi? Herkesin anası bacısı var, elin Kanadalısının, Almanının, İngilizinin derdi daha rahat yaşamak, bu memleketin öncelikli derdi anasının bacısının namusunu korumak mı olmalı? Biz bunu mu hak ettik? Gerçi evet hak ettik, seçim zamanı geldiğinde sandığa bu halkın vatandaşları gitti ve böyle olmasına karar verdiler, diyecek çok bir söz yok. Herkes hak ettiği gibi yönetilir. Çok merak ediyorum mesela bir Afganı savunan şahıs herhangi bir Afganın sosyal medya hesabında bacısının metrobüste gizlice çekilmiş görüntüsünü gördüğünde hala Afganları savunmaya devam eder mi? Genellemeyi evet bende sevmiyorum ama bunların " genelini " yollayalım ki aradaki kötü istisnaları da gönderilmiş olsun dedik, kabul ettiremedik, kalmalarından yana tavır aldılar.

Daha dün Esenyurtta kurşun yağdıranlar bu af muhabbetlerinden cesaret alıyor olmalı, nasıl olsa memlekette adalet diye bir şey yok, bir şekilde içeri bile girmeden çıkarız düşüncesi var sanırım. Hadi vatandaşları anlıyorum, peki ya adı sanı kayıt altına alınmamış kaçak sığınmacılar kurşun yağdırınca nasıl ceza alacaklar? İsimlerini zanlı t.ö. veya m.ö. diye haberlerde duyamayacağız çünkü isimlerini bilmiyoruz, o zaman ne olacak? Suçlular cezasız mı kalacak yine? Suçun cezası olmazsa kaç kişiyi durdurabileceksiniz? Suçluysa cezasını çekecek kardeşim, her suçlu paşa paşa cezasını çekecek, gerekirse idam da olacak, ben öyle gerici falan değilim bu arada, Rusya'dan Japonya'ya, Güney Kore'den Amerika'ya kadar gelişmiş ülkelerde de idam hala uygulanıyor. Yaratığın biri kahve basacak 20 kişiyi öldürecek, içeride vatandaşların alamadığı etleri yiyecek üstelik katlettiği insanların ailelerinin vergileriyle, katlettikleri kişiler bir lokma ekmeğe muhtaçken elin katili 3 öğün beslenecek, gariban başını sokacak ev bulamazken kirasını ödeyemezken birde beleş konaklama hizmeti, sıcak suyundan doğalgazına kadar eksiksiz, azıcık hava soğuk olup üşüse isyan çıkarır hatta ona hakmış gibi. Çoğunuza insan hakları ihlali gibi gelebilir ama insan haklarının ihlali için önce karşınızdakinin insan olması gerek.