edit:

konuya gelen yorumlardan ötürü bir ekleme yapmak istedim.

ruhsatlı silahlanma ile ilgili 2 farklı görüş var, hangisi doğrudur bilmiyorum. kimisi çok zor zaten bir sürü kontrolden geçiliyor demiş, birisi o kadar kasılmıyor gibi birşeyler demiş vs. bu konuda bilgim yok, ihtiyacım olmadı, umarım olmaz da, alkollü araç kullanmak ve silah, en uzak oldugum 2 şeydir şu hayatta.

ancak burada demek istediğim ruhsattan ibaret değil, bu insanların nasıl bu kadar kolay silaha erişebildiğiydi. herkes kaçak silah bunlar, yoksa ruhsat olayında bir sorun yok gibi yazmış, iyi de senin koydugun kanuna ragmen birileri kaçak göçek silahlanıyorsa sorun var demektir. ülkedeki pek çok kanun gibi, bu da teoride kalmış demektir.

o nedenle o zaman sorumu özür dileyerek sizden düzelteyim

ruhsatsız silahlanmak neden bu kadar kolay? eksik olan ne, kim hangi kurum üzerine düşeni yapmıyor da memleket böyle texasa döndü?

teşekkürler

Orjinal metin:

bireysel silahlanma neden bu kadar kolay?

tekel bayici kasadan silah çıkarır, borcunu istemeye giden adam kasadan silah çıkarır, trafikte tartışan silah çıkarır, o çıkarır bu çıkarır?

öfkesini kontrol edemeyecek, öfke anında o silaha sarılabilecek insanlara neden silah verilir ?

silah verilmeden önce,

gerekliliği
şahsın eğitim ve ekonomik seviyesi
şahsın sağlık durumu (fiziksel ve zihinsel, varsa bağımlılık kayıtları vs.)

vb. çok ciddi sorgulanıp, psikolojik olarak da uygun olup olmadıgı için gerekli testler yapılamaz mı?

texasa döndü ülke, kafası bozulan sıkıyor arkadaş, bu kadar kolay olmamalı.

öfke kontrolü olmayan insanlarda silah olmasa, pek çok cinayet belki de tartaklama, yaralama ile kalacaktı....

çok gerekli bir sebebi olmadıkça, ve silahlanmaya uygun olup olmadıgı sağlam bir psikolojik testtten geçirilmedikçe, kimseye silah verilmemeli kolluk kuvvetleri dışında.

insanlar tekel bayiye girsem acaba silahlı olay çıkar mı diye düşünmek zorunda mı?

hakkını aramak adına, çok basit konuda en ufak bir tartışmaya dahi giremeyecek kadar kendini güvensiz hissetmek zorunda mı ?

insanlar gereksiz yere ölmek zorunda mı ?