GuyFawkes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, https://www.yeniasir.com.tr/izmir/20...en-kurtulamadi ilgili haberde geçtiğimiz hafta bi yakınımızı kaybettik.

İlgili başlık, eşini ve ailesini rahatsız ettiği için ve haberin bazı kısımları yanlış olduğu için yeni asıra bu durumu anlattık, ve en azından ilgili başlığı değiştirmelerini talep ettik. Dönüşleri dava açabilirsiniz. değiştiremeyiz oldu.

Öldüren kişi akrabası değil, kavga sebebi gürültü değil, kızın yaşı 8 değil ve en önemlisi adam önce kızını doğrultuyor, semih kızını içeri itiyor ve kurşunları kendi göğüslüyor. Doktorların söylediğine görede 1-2 saniye içerisinde organları büyük hasar gördüğü için hayatını kaybediyor. Ortada yalvarmak gibi bi durum yok. Oradaki tek tanık olan kızının ifadeleridir bunlar.

Eşini ve annesini ilgili konu hakkında dava açmaya götüremiyorum, su içmeye mecali yok. Birinci derecede akrabası olmayan ben, bu konu hakkında dava açabilirmiyim, eşi yada annesimi açmak zorundadır?
Öncelikle geçmiş olsun. Yapay zeka tarafından yazılsa bundan daha insani bir yazı
olurdu. Bu durumda sizin olayla bir ilginiz yoksa ya da haber sizi doğrudan
ilgilendirmiyorsa siz dava açamazsınız. Haberde kendilerinden bahsedilen kişiler
ya da bu kişilerin 1. derece yakınları talepte bulunabilir.

Eğer zarar gören kişiler vekalet verecek ya da dava açacak durumda değilse geçici
çözüm olarak olay ile alakalı bir dilekçeyi CİMER üzerinden ilgili makamlara gönderebilirsiniz.
CİMER üzerinden bazı işlemlerin şans eseri de olsa yapılması mümkün. Zarar görenler
kendi başlarına hareket edecek durumda olurlarsa o zaman ayrıca dava açılabilir.
Şimdilik en mantıklısı CİMER e yazmak.

Haber metninin vefat eden kişinin hatırası hakaret(TCK 130) eder gibi yazıldığı ayrıca gerçeğe
aykırı ifadelerde bulunduğunu açık ve anlaşılır bir dille yazıp gönderebilirsiniz.
Şikayetinizi okuyan aklı başında biri olursa kesin işlem başlatılacağını düşünüyorum.

Tekrardan geçmiş olsun. Başınız sağ olsun