Chatgpt vermezse Mapgpt verir, konu yapay zeka, Mapgpt'ye veri olarak girersen 5$dolara satılan tcleri çok da güzel verir, chatgptyi filmlerdeki gibi bi şey oldugunj sananlar var, bu botlar bildigin excel tablosu gibi veriler girilerek olusturuluyor sonra algoritma duzene sokuyor, gecen sene chatgptde calisan onbinlerce veri girişcisi düşük ücretlerde çalıştırıldigi icin firmaya dava açtı ama siz hala chatgpt'yi matrix hayal ediyorsaniz bol şanslar.
Hocam iddia chatgptye yönelik ve gerçek değil. Kafamıza göre bilgi kirliliği yaratabiliyor muyuz böyle?
Merhaba,
ilgili programı izlemedim ama yorumcunun söylediği şeyde bir absürtlükte görmüyorum. Yalnızca ChatGPT kapsamında düşünmemek gerekli kötü amaçlarla çok rahat bir şekilde kullanılabilecek bir şey, verilen örnekte güzel olmuş. Zaten internette kişisel verilerimiz vs var işin ayrı boyutu ama ahlaki, hukuki sınırlar gözetmeyen bir sistem çok rahat bir şekilde istenmeyen bilgileri verebilir karşı tarafa, bu da ulaşılabilirliği kolaylaştırdığı için bu tarz illegal şeylerin tabiri caizse ayağa düşmesini sağlar.
Örnek değil ki hocam dümdüz adam bunun olduğunu iddia etti
Yapay zeka'yı ChatGPT'den ibaret sanıp, sordum vermedi demek yapay zeka teknolojisine hakaret bence.
Daha önce yurtdışında da büyük şirketlerden bazıları bir araya gelip yapay zeka teknolojisini yasaklamaya çalışmışlardı. Sizin deyiminizle bunlar da "boomer" sanırım.
AI konusunda büyük tehlike, Bard, ChatGPT ya da BAI gibi sistemler değil. En büyük tehlike open source olarak geliştirilen yapay zeka projeleri. Bu projelerin ne bir sınırı var, ne bir ahlaki bağlılığı var, ne de birisi tarafından kontrol ediliyorlar. Bu sistemler belirli bir kapasiteye ulaştığında bırakın TC numaranızı, giydiğiniz ayakkabı numarasına kadar verecek durumda olacaklar.
Yapay zekayı chatgpt den ibaret sanmaktan gayrı, benim severek kullandığım bir aracın bu tür asılsız iddialar ile gündeme gelmesinden rahatsız oldum. Öte yandan illegal işler her daim vardı. İnternetin ilk yıllarında da vardı. Gelişmelere ayak uydurarak devam etti. Yapay zeka kısmında da olabilir. Yani sırf bu riskler doğuyor diye interneti gelişime kapatacak mıyız

ayakkabı numarasına gelecek olursak milyonlarca insanın elinde olan Android telefonlar öyle bir veri takibi yapıyor ki bu tür derin bilgiler için yapay zekanın kötü niyetli kullanımına gerek kalmıyor.