emrahisler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, excel kullanarak A!,A2,A3... A1000 e kadar giden şeklinde tarihler yazıyor alt alta. Ben bu tarihlerin karşısına o günlerin dolar kurlarını yazdırmak istiyorum. Sadece geçmiş tarihli değil. Zannediyorum ki elimde bir veritabanı olmalı. Veritabnında tarihler ve karşısında kurlar yazdıktan sonra tarihe göre kurları eşleştirmeyi düşeyara gibi formüllerle ben yapabilirim diye düşünüyorum. Fakat bu veritabınını nasıl elde edebilirim ? EVDS üzerinden geçmiş yıllardan bugüne kadar olan kurları excel olarak indirebiliyorum fakat bu da geçmiş tarihli oluyor bir sonraki güne geçtiğimizde. Yani istediğim şeyi şöyle tanımlayabilirim: 10 Yıl öncesinden başlayarak bu veriyi çektiğim güne kadar gün gün döviz kurunu bana verecek ( Bunu EVDS üzerinden basitçe yapabiliyorum ) + Ben bu veriyi excel halinde aldıktan sonra örneğin 10 gün sonra tekrar exceli açtığımda aradaki 10 günün döviz kurunu da çekecek ( aslında bu siteye girip her gün yeniden excel oluşturunca çözülüyor fakat her gün bunu yapmak mümkün değil ).
Üstadım bunun çözümü selenium ile yapılabilir.. Şartı şudur. Ya her gün giriş yapıp butona tıklayacaksınız günün kurunu çekecek..

Ya da algoritmayı elinizdeki eksik günleri çekecek şekilde yazacaksınız..

Örneğin bundan on gün önce girdiniz ve 19/07/2023 tarihine kadar çektiniz.. Bu giriş yaptığınızda eskileri sorgulamadan sadece boş veya kur değeri olmayan tarihlerin kurlarını tıkladığınızda otomatik çekecek bir selenium yazılımı destekli excel dosyası oluşturmanız gereklidir..

Selenium biliyorsanız biraz uğraştırır ama yapabileceğinizi düşünüyorum..