Çok teşekkür ederim güzel düşünceniz için, sorunuza gelince evet kesintileri gerçekten çok yüksek ama tabi ki bu kişiye göre kazanç oranı ve kar marjı değişkenlik gösteriyor. Mazağamın tablosunu aşağıya ekleyeceğim sizde incelersiniz;
Her satıştan ek listeleme ücreti alıyor,yani ürünü listelediniz 20cent, sattınız bir 20cent, bir daha sattınız tekrar 20cent sadece listeleme ücreti olarak alıyor, benim total satışım mağaza biriminde 879.95tl. alıcıdan aldığı vergi 148.60tl ve benim 879.95tl satışımdan benden kestiği komisyon,vergiler, listeleme ücretleri vs 226.39tl. yani 879.95tl satıştan bana ödeyeceği para 653.56tl
Çok teşekkür ederim hocam deneyimlerinizi paylaştığınız için. Uzun süreli satışlarda bu kesintiler muhtemelen göze çok batmayacaktır fakat şimdilik fazla gibi duruyor. Ek olarak mağaza referansı ile 40 ürün ücretsiz listeleme hakkı kazanabiliyoruz diye biliyorum. Ve kafamda güzel fikirler var etsy tarafında. Deneme için bana referans linkinizi iletme şansınız olur mu? En azından kesintileri bir nebze dindirmiş oluruz. Aynı şekilde deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim. 😊