2 yıl önce ben de yıllık vps almıştım.
Almamın nedeni de ucuzluk falan değildi, bir konusu vardı cloudflare optimized partner olduk diye. Ben de cloudflare'i çok aktif olarak kullanıyordum ve aldım.
Siteyi taşıdım baktım çalışmıyor, gelen cevap cloudflare ile hertzner uyumlu değil, o yüzden taşımamız lazım. İyi dedim madem öyle taşıyın, taşıdılar. Site açıldı.
Aldığım vps ile netinternetteki vps'in özellikleri aynıydı ama site müthiş bir şekilde yavaşladı, üyeler şikayet etmeye başladı, dedim bu ne böyle diye, kaynak kullanımı vs vs demeye başladılar, site aynı site, netinternette sorunsuz çalışıyor, kaynak kullanımı falan hikaye.
Aldım siteyi geri taşıdım, yıllık aldım 1 aylık ücretinizi alın kalanını iade edin dedim, yok iade etmeyiz dediler.
Dandik sitelerimi oraya taşıdım madem iade etmiyorlar diye ama arada bir girip bakıyorum hiç ziyaretçisi olmayan dandik sitelerim bile sürekli 523 hatası veriyor ulaşılamıyorlar. Dedim ne oluyor bu ziyaretçisi olmayan siteler bile sürekli kapalı, yine cloudflare'yi suçlamalar, hetzner'i suçlamalar. (zaten ilk ticketimde suçlayıp başka bir ip'ye taşıdık sorunu çözdük demişlerdi) Hayatımda ilk kez bir hosting şirketinin cloudflare ile uyumlu olmadığını gördüm ve kendileri "cloudflare optimized partner"

15 yıldan daha fazladır bu sektördeyim, şu ana kadar bedava hostingten tutun, 5 tllik hostinglere kadar kullandım, bu zamana kadar bu kadar kötüsünü görmedim. Gerçekten insana sinir krizi geçirtecek bir firma.