En zor durumda PTT dışında bir kargo firması kullanmıyorum. Amazon, Hepsiburada, Trendyol'un kendi kargosu - kuryesi ile teslimi yoksa o ürünü internetten satın almıyorum. PTT'ye de zaman açısından zerre kadar güvenmem Hepsijet, TrendyolJet'in 2 günde getirdiği mesafeden 1 haftada getiremez kargoyu Yine fırlatmıyorlar, asansörden verelim falan demiyorlar diye bir nebze olsun kendilerine saygım var.

Tavsiye ederim. Hepsiburada - Amazon - Trendyol bunlar boşuna kendi kargo iştiraklarını kurmadı. Kargo şirketleri hem partnertlik sistemi ile çalışıyor hem de 1 çalışanla ne kadar fazla dağıtım yapabilirsek kâr mantığındalar. Özellikle partner, taşeron mantığında çalışanların arabaları hurdacı arabası gibi orası burası kırılmış, dökülmüş.

Bazı sektörlerde mecburiyet dışında çalışılmıyor ve iyi şartları - manevi/maddi kazanım elde etmek imkansız gibi bir şey insan içine girince anlıyor. 1-Kargo,2- 3 harfli marketlerde çalışmak, 3- Çağrı merkezlerinde çalışmak, 4 - Profesyonellikten uzak araç kiralama şirketlerinde çalışmak.

Bu şirketlerin bir çoğu vasfa, personeli uzun süre elinde tutabilme gibi şeyleri bırakmış durumdalar. Akıllı işletme bir çalışanı kaybetmemek ister, bu şirketlerde de az yada çok bu akıl vardır da rasyonel bir formül üretemedikleri için uzun süre tutabilecek şekilde dönüşüm yerine al işe 2-3 ay eğitim - adaptasyon süreci, 2-3 ay terfi alırsan bir basamak atlarsan rahatsız hayalleri ile geçti derken bir bakıyorsun 10 kişiden 1 kişi, 3-4 yılda anca terfi alıyor haliyle sabrı çok yada geçim derdi olan haricinde çoğu başka yerlerde bir yerlere tutunmaya çalışıyor.