Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Balık hafızalı bir toplumumuz var. Belki de milyonlar gerçekten hayatın orada düzene girdiğini sanıyor. Benimde çok yakın arkadaşlarım Hatay'dalar. Alıyoruz bilgiyi haliyle. Çadırda kalmalar, hala enkaz kalkma olayları, elektrik su kesintileri vs. vs.

Oradaki insanların şu an iki tercihi var. Ya kalkacaklar başka yere gidip hayatlarını yeniden inşa etme yoluna girecekler ya da mevcut şartlara ayak uydurarak devam etmeye çalışacaklar. İkisi de zor ama iki yoldan başkası yok.

Allah yardımcısı olsun herkesin.
Ben depremden 5-6 gün sonra Kahramanmaraş'ı terk etmek zorunda kaldım. Annem yaşlı ve hasta bunu yapmak zorundaydım. Ankara'ya gittik sağ olsun bir sitede bizim gibi 5-6 aileye boş olan dairelerini verdiler aylarca elektrik, su doğalgaz hiç birşey almadılar kira zaten almadılar. Ama insanın kendi memleketi gibisi olmuyor. Geldim gördüm bu devletin buraya ev YAPMAYACAĞINA emin oldum bir kaç gün sonra tekrar başka şehire taşınacağım nasıl olsa eşya derdi yok iki valiz ile gezip duruyoruz. Hane başına 10.000 tl para verdiler bitti iş toplanan paralar nerde yok hesabını soran var mı yok akıllanan var mı yok yok yok