Geçmiş olsun.
Aslında firma ve konu sahibinden bağımsız olarak şu bilgilendirme bir şekilde tüm kullanıcılara yapılmalı.
1- Mutlaka yedekli çalışın. Zira firmanızda olası bir sorunda süre uzayacak ise yeni bir sunucuda hesap açılmasını isteyip yedeklerinizi yükleyebilirsiniz. Aynı şekilde firmalardan dönüş olmadığında farklı firmada bir satın alma yapıp hızlıca aksiyon alarak verilerinizi ayağa kaldırabilirsiniz.
2- Kritik öneme sahip ve erişim sorunu olmaması gereken projeleriniz için VDS hatta fiziksel sunucu kiralayıp aynı şekilde yedekli şekilde sunucularınızı çalıştırın, olası sorunda aynı şekilde diğer sunucudan yayına devam edersiniz.
En önemli olarak bunlar yapıldığında bence bu tür sorunlar ortadan kalkacaktır. Diğer türlü 20 - 30 personeli dahi olsa bir firmanın sorun anında yüzlerce kişinin yazdığını düşünürseniz zaten yanıt süresi uzayacaktır.
Tekrar geçmiş olsun kısa sürede çözümlenecektir inşallah.
hocam dediğinize katılıyorum ancak böyle bi durum var. sunucu değiştirmek yedekleriniz olsa bile oldukça zor. ben dünden beri yeni aldığım sunucuyu toparlamaya çalışıyorum.
Yedekleri geri yüklemekle bitmiyor. Çok fazla sunucu ayarı yapmak arkaplanda çalışan sistemleri yeniden kurmak gerekiyor. Mail sistemi hala adam akıllı çalışmıyor.
O yüzden bu firma, bilgilendirmiş olsa beni zamanında, Donanımsal sorun yaşıyoruz müşterilerinizi bilgilendirin demiş olsa en başından bu yollara girmemiş olurdum.