Askeriye de aldığın görev çok önemli iyi bir konumda olursan uzman çavuşlara bile borun öter.

Ben usta birliğinde yazıcı oldum. İdari işlerde devlet memuru gibi çalışıyordum mesai saatlerinde görevim vardı sonrasında rahattım. İlk gittiğimde benim üstümde 2 tane üst devrelerden yazıcı vardı.

İlk zamanlar bize iş öğretme bahanesi ile kendi işlerini kitlemeye başladılar ama en acayibi komutanlarında ez onu fırsat verme gibi söylemleri vardı.

Sonra baktım olacak gibi değil iyi siyaset yaparım üst devremi 30-35 gün sonra yemekhaneye sürgün gönderdim Allah affetsin çocuk bana tavır aldı milletin içinde ezildi çocuk rütbe düştü

Yazıcılık çok rahattı işler genel olarak yoğundu ama yine klimalı odada çalışıyordum ilk zamanlar sabah 7'de kalkıyordum altıma asker alınca sabah 8-8.30 arası kalkıp idareye gitmeye başladım idari işlerde benim borum ötüyordu. Astsubaylar , Asteğmenler hatta birde üstteğmen kankam vardı. Uzman çavuşlar bana bişey isteyeceği zaman rica ederek konuşmaya başlamışlardı

Yeni gelen asteğmenler oluyordu hiçbir şey bilmiyorlardı akşam içtimayı ben alıyordum onlar ben ne dersem onu yapıyordu valla iyi askerlik geçirdim

İdari işlerin anahtarı bendeydi koca bir kat çamaşır makinam, ütüm , klimam , televizyonum, kahve makinam, ocağım, tost makinam , buz dolabım , su arıtıcım ne istersem yapıyordum mutfak çavuşunu yanıma çağırdım kilo kilo kaşar , sucuk , sebze , fındık, ceviz , muz hepsi ayağıma geliyordu akşam yemekhane de kahvaltı , yemek yemezdim kendim mutfakta genelde tost takılırdım.

Askerliğin son dönemlerinde iyice popülerliğim arttı bölükte sözüm üstüne söz söyleyebilen er kalmadı bu saygının karşılığını uzmanlarda da aldım arkadaş gibi olduk nöbetçi astsubaylar ile aramız iyiydi akşam servis arabası dönerken şöför istediğimiz yemekleri ve siparişleri alıp getiriyordu genelde dışarıdan yiyorduk.

Askerliğimin son 30 günü de zaten sabah 9 gibi çıkıyordum idareye öğlen 1-2 gibi yatışa geçiyordum. Komutanlar ile aramın iyi olmasından kaynaklı yol izni ve başarı izni ile birlikte 4-5 gün erken bitirdim askerliğimi

Daha anlatacak çok anım var yazasım geldi özlemişim okuyucuları sıkmış olabilirim hakkınızı helal edin

Tüm bu anlattıklarım biraz uyanık ve ağzımın laf yapmasındandı idari işlerde görevli komutanlarım bilgisayar kullanmayı zar zor öğrenmişti idari işlerde ki tüm emir ve görevler, asker maaşları , terhis belgeleri , kantin yardımları ,nöbet listeleri , önemli gizli işler vs. vs. görmemem gereken evrakları dahi ben hazırlayıp teslim ediyordum. Bu sebepten de benden vazgeçemiyorlardı ben olmasam sistem çökecekti benim rahat askerlik yapmamın tek sebebi budur.

Sormak istediğin herşeyi sor idari işlerde olduğum için tüm işleyişi biliyorum