Toprakyazgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam gerçekten içimi rahatlattınız, askerlikte zaman nasıl geçecek diye korkuyordum 6 ay çok çok uzun bir süre benim için.

Yakın bir tarihte gittiğiniz için neler önerirsiniz yazdıklarınız dışında? Yanımda acemi birlik için çok fazla şey götürmeme gerek var mı
2022 Kasım ayında kütahyadaydım bende. Havası garip bir memleket. Sabah buz gibi öğlen pişiyoruz akşam geri donuyorduk falan. Yanına ekstaradan bir kaç tane temiz don, atlet, çorap vs götürebilirsin. Bot boyası, tırnak makası götürebilirsin. Onun haricinde giyeceğin herşeyi veriyorlar zaten. Sivil kıyafet vs götürmene gerek yok. Giyeceğin pijamaya kadar veriyorlar.

İlk girdiğin zaman içeride sana pijama, iğne iplik, askılık vs satmaya çalışacaklar. İçerde vermiyorlar bunları diyecekler. İnanıp almana gerek yok. Devlet terliğinden, diş fırçana ve diş macununa kadar askılık dahil herşeyini veriyor. Meslek sorarlarsada ben yazılımcıyım demiştim destek eri yapmışlardı. Usta birliğinde yemekhaneye sonrasında karargaha falan düşmüştüm çaycı olarak. Diksiyonun vs iyiysen resepsiyonistim de. Ordu evlerine veya askeri kamplara yani tatil bölgelerine düşersin rahat bir askerlik yaparsın. Hayırlı teskereler şimdiden göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. İçerideyken çok sayıp sövüyordum ne zaman bitecek diyordum. Dönüp baktığım zaman eğlenceli zamanlarmış diyorum özlüyorum