Halk olarak vizyonsuz falan değiliz kabul de etmiyorum. Halkın içinde vizyonsuzların olması o halka mal edilemez. Saçma bir başlık. Bunu da biz mükemmeliz gibi hayalperest bir düşünceyle söylemiyorum.
Tam tersine şu eskiden herşey çok iyiydi artık kötüleşti (manevi açıdan) zırvalarından ben sıkıldım şahsen. Eskiden hiçbir şey çok iyi değildi, halkımız da davranışları da çok iyi değildi kendinizi ve diğer insanları kandırmayı bırakın. Biz hep böyleydik, iyileri de vardı kötüleri de vardı (her ülkede, her ülkeyi geçtim evrenin her noktasında olması gerektiği gibi). Cahili de vardı bilgini de. Osu da vardı busu da. Halen de öyle. Mevzu sosyal medya ve akıllı telefonlar sayesinde artık her şeyden çok daha çabuk haberdar oluyor oluşumuz sadece.
Şimdi biri bir haberi yayıyor, dakikalar içinde tüm ülkeyi geç tüm dünya haberdar oluyor.
Mesele ülkenin kötü oluşu falan değil, ülke kötü de değil. Ülke iyisiyle kötüsüyle artısıyla eksisiyle bir bütün ülke. Bu kadar basit. Mesele senin hangi tarafta olduğun.