Fabrika işletiyorum diyen bir kişi için bu tarz bir ofisi açmak çok kolay olur hocam.
Yol haritası nitelikli personel ve idare etmek.
Tecrübe her zaman kazandırır
Yaklaşık 5 yıldır yazılım projeleri geliştiriyorum (sıfırdan bitişe tek başıma) ve 2015 yılından beri dijital pazarlama tecrübem var ( büyük sosyal medya sayfa yönetimi , pazaryerleri satışları, google ads , sosyal medya reklamları , web site kurulumları vb) , o yüzden geliştirdiğim bütün projeleri kendim pazarladım ve bütün projelerimden güzel paralar kazandım ( 400k , 50k, 100k kullanıcılı projelerim var).
Ürün üretimi yapan bi fabrikayla bir yazılım şirketi yönetmek arasında ciddi fark var , yazılım tecrübem olabilir fakat ekip çalışması hakkında bilgim yok , ciddi bir yol plan program yapılıp bu kurulur ama sıfırdan bu işe girmek riskli , kenarda duran param bir kaç milyondan fazla değil , bugünün şartlarında bir daire bile zor alınıyor , o yüzden doğru işletilemezse para boşa gider , mvp bir yazılım firmasının bile maaliyeti aylık 100-150 bin tl nin altına inmez , kendi kişisel giderlerimi de hesaba kattığımızda sermayem en kötü şartlarda 1 yıl belki biraz fazla dayanır.
Şuan mvp olarak geliştirebileceğim , fakat ilerlediğinde ekibe ihtiyaç olacak 2 proje üzerinde Fransa'da Elektronik mühendisi olan fakat yazılımcı olarak çalışan kuzenimle ilerliyoruz , projeler belirli bir seviyeye geldiğinde ve gelirleri en azından şirketin temel ihtiyaçlarını karşıladığında bu dediğinizi yapabilirim diye düşünüyorum.