Araba kullanmayı ve iphone telefon kullanmayı lüx olarak gördüğünüz sürece sıralı olarak size, bize, ardından bu genel fikri değiştiremediğimiz için bizim millete müstehak.
Siz neden telefon ve araba kullanmak, araba almak pahalı diye sorgulayacağınıza, bizim millet kullanıyor bize müstehak diyorsunuz.
Gerçekten fikirsel olarak garip bir milletiz.
O yüzden bize müstehak. Yıl olmuş 2023 hala arabaya lüx diyorsunuz.
1900 lü yıllardaki kağnıları kullansak heralde rahatlayacaksınız.
Bahsettiğiniz iphone 14 dediğiniz nedir? 1 anakart belirli bir yazılımdan oluşan bir teknolojik alet, bu neden diğer ülkelerde ucuzken 1 maaş ile 3 tane alınırken bizim ülkemizde bir servet parası diye sorgulamıyorsunuz.
Kullanılıyor oh olsun, kullananlar beter olsun diyorsunuz..
Bakın şurada fikrinize katılıyorum, adamın hiçbir vasfı yok, hiçbir ailesine katkısı yok ve gidip en pahalı telefonu zorla aldırarak yük oluyor. Bu kişinin kalitesizliğinden, telefon kullananları genellemekten değil. Yani burada ekonomi kötüyken ailesini zora sokmayı sorgulamamız lazım. Ancak siz hiç telefonun neden pahalı olduğunu sorgulamamışsınız.
Bunu üzerime alındığım için söylemiyorum, mesela ben işim gereği 13 promax kullanıyorum, teknolojiyle çok haşır neşirim severim ama marka hastalığı, hava atma hastalığı yok, işim bununla alakalı olmasa iphone 7 plus kullanırdım örnek veriyorum.