adsense ban kısmını bilmiyorum ama kişilerin yayım hakkı olan şiir vb. şeyler telif hakkına girer ve bunun cezası maalesef genelde yüksek tazminat oluyor.
bir dönem kendi sosyal medya hesabı dahil olmak üzere blogspot sitelerinde karikatür paylaşan kişilere bile yayınlayan kişilerden daha açılmıştı.
Bu çok üzdü şimdi o kadarda uğraşmıştım.
Adsense eklemenizde sorun olmaz. Belirli bir yılı aşan Şiir ve şarkı sözlerinde telif kalkıyor bunu araştırın. Diğer şiir ve şarkı sözlerinde telif olacaktır. Küçük sitelerde pek sorun olduğunu görmedim yani telif sahipleri uğraşmıyor ama antoloji benzeri büyük bir site olacaksa peşine düşebilirler. Orada da işleyişi bilmiyorum, antolojide bazı şiirlerin 2-3 mısrasını yazıp altına ... telif hakkı nedeniyle yayınlayamıyoruz tamamını yazmış.
Aslında bizde onlar gibi yapsak olabilir ama hangi yazarlar hangisinde şikayet edebilir bilmiyorum yada dava açmadan bize yazsalar bizde ankoloji gibi kaldırabiliriz telif hakkı ekliyeblirim yada tüm tüm antolojiyi kazımam gerekebilir telif sorunu olanları bulabilrim onları hiç eklemeye bilirim ama sanırım onlarında 2Milyondan fazla şiirleri varmış bulmak otomatik içlerini kontrol etmek de ne bilim bilemedim uğraşmaya değer mi onuda bilemedim ama güzel domain güzel site olabilirdi diye düşünüyorum hala.
cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun ilgilendiğiniz için.