kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O seviyeye ulaşmadı halk henüz. 30 Senesi rahat vardır.
Bir ton şey yazdım sildim , isteyen şikayet etsin ama fiyatlar daha yukarı gidecek , öyle şikayetle falan olacak iş değil.
%25'den fazla kiraya zam yapan ev sahiplerini'de şikayet ediyorlardı güya.

Hatta Devlet bir kural daha çıkarsın : Dolar alanları'da şikayet edelim , döviz kuru yükseliyor. Sonra her şeye zam geliyor
Son günah keçisi politikacılar olacak ama esasında bu hataların yegane sorumlusu toplum yani halktır. Bilgisizlik veya fırsattan istifade dağıtılan düşük faizli krediler, teşviklerden faydalandığın için eleştirmemek - karşı gelmemek, temel düzeyde ekonomi bilmemek yada bilmeye rağmen rasyonel gerçekleri gözardı etmek yanlıştır. Politikacılar bile bile lades demez, öyle bir hata yaptıklarında da zaten sonraki seçimde emekliye ayrılırlar toplum eliyle. Siyasetçiler emekli edilmiyor, toplum da hatalarından ders çıkarmıyor. Burada ben siyasetçilere kızmam, topluma kızarım. Nasıl ki gündelik hayatta sağlıklı bir şekilde kalabilmek için alkolün, sigaranın, uyuşturucunun, fazla şeker tüketiminin sağlığa zarar olduğunu bilmek zorundaysak temel ekonomi rasyonelliğini, kavramlarını da bilmek zorundayız. Politikacıların dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş faiz - enflasyon yorumlaması, kararları 1 günde 1 ayda ortaya çıkmadı, 10 yıldır bu söylemleri dile getiriyorlar, 10 yılda her yıl 2 hafta komplo teorileri, masallarıyla ilgilenmek politikanın anlamsız kavgalarına - restlerine dikkat - zaman ayırmak yerine ekonomi rasyonelliğine vakit ayırılsa insan ekonomiyi ciddi düzeyde öğrenirdi ve en azından 2018-2020'lerde hayır bu yanlış bunu yapmamalıyız deseydik dolar 7 ile 10 TL arasında olacaktı belki de.

Daha nereye kadar kendinize düşman, yanlış, fırsatçı arayacaksınız bilmiyorum. Fırsatçı, manipülatör - menfaatçi infial / anlık olaylarda olur ortaya çıkar. Deprem, terör saldırısı sonrası ulaşım - barınma - beslenme vb. şeyleri 10x fiyatla fırsattan istifadeye çeviren etik ve ahlak yoksunu insanların yaptıkları gibi. Bunun dışında konut, araba, gıda bir çok sektörde arz, talep ve finansman/kredi ve ciddi bir enflasyon sorunu varken ne bekliyorsunuz?