Herkesten akıl alma konusunda yüzde yüz katılıyorum. Akıl akıldan üstün olabilir. Kimi insanın egosu kendisini baskılayıp "Ben akıl almam fikir alışverişi yaparım" diyebilir. Bu da evladır. Ancak buradaki asıl kilit konu şu ki fikir alırken "ödeme" yapma kısmı bence kesinlikle üstü çizilmesi gereken bir konu.
Evet öğrenin, gelişime açık olun ancak gelişime açık olurken; "Bak bak komşunun çocuğu 1 yılda XXX.XXXTL kazanmış. Sen de kazanmak ister misin? İstersin istersin. Peki nasıl kazanacağını biliyor musun? Bilmiyorsun değil mi? Evet bilmiyorsun. Çünkü sen bir h*düksün ve bu h*düklükten kurtulman için bana cüzii bir miktar ödeme yap ki ben sana nasıl para kazanacağını KENDİ YÖNTEMLERİMLE anlatayım."
Bunlara benzer youtube'da gezinen bir eleman daha vardı. Cihan E. (Gözlüklü Şirin). Evde oturup bir zaman dilimi online olmayıp sağda solda seminerler verdiğini söylerdi. Ne yapsın kitlesi de inanırdı buna. Shopify ile alakalı videolar çekerdi. Sonra funnel işine girdi.
Sözün kısası; bilgi alın, öğrenin, her yaşta her an öğrenin ancak bilgi veriyorum adı altında oltaya gelmeyin.
Cihan'la beraber çalıştık 😅 hatta çevreme demiştim. Bu çocuğu iyi izleyin milyoner aklı var bunda diye. O zaman tarih 2019'du. Çok hiperaktif ve zekiydi açıkçası. Ama şunu da eklemiştim arkadaşlarıma. Milyoner kazandıracağını bilsem artık çalışmam diye.
Raif'le, Fatih çoban'la daha aklıma gelmiyor bir çok kişiyle konuşmuş biri olarak yapılan şeyler farklı değil. Biri facebook ads üzerinden yürümüş diğeri tiktok. Biri pinterest yapıyor diğeri bir çok facebook fake hesap açıp insanlara yorum yaparak organik satış yapıyor.
Neyin ne olduğunu bilirsen zaten eğitim ihtiyacın olmaz. Ama hiç yol yordam bilmezsin o zaman Youtube'da bir çok free course var. Aç şirketini bağla stripe ve paypal hesaplarını. Bir kaç ürün araştırma videosu izle sonra yüklen tiktok ve Facebook'a. Ya da pinterest. Youtube da "shopify dropshipping facebook ads method" yazınca binlerce içerik çıkıyor. Tarihi de yaparsın güncel tarih aç izle ve uygula.
Raif'in Raif olmadığı dönemlerde bende işin içindeydim. Ama onlar kadar şanslı hayatım yoktu. Bu arada Raif'inde ne zorluklarla geldiğini bilirim. Sevmezsin orası beni alakadar etmez. Burada Raif'in ne zorluklarla geldiği hayatın belki de daha da zor olanına sahipsindir. Yine de bu seni haklı etmiyor. Çünkü başaramazsan sana denilecek şey seni yüceltmiyor.
Ya akıllı adamsın, biliyorsun ama hayatın çok zor. Kabullen bunu.
Kabullenem bunu. Yıllarımı alsa ben bu başarıyı elde edeceğim diyorum. Yine de o dönemlerde onlarca ürün sattım Amerika'ya, İngiltereye.
Cihan'la konuştuğum da yaşı daha 16 - 17 falandı. Bana geldiğinde oyun satıyordu. Rus sitelerinden ucuz oyun bul bunu Türkiye'de pahalıya sat. Pahalı dediğim 40 TL - 50 TL. Şu pdf ile epin eğitimi satışı yapanların yöntemini 16 yaşında çocuk ticarete dökmüş düşün. O yüzden gözlüklü şirin sözünü kabul etmem hocam

ama ticaret kafamız aynı değildi. Hangimiz o yaşlarda ticaretin işine girdik ki. Tebrik etmek gerekir ama dediğim gibi iş yapmam.
Yani demem o ki, yol biliyorsan yapacağın şeylere adım atman zor değil. Ama ben bu adamlara sallayayım diye izlersek açıkçası yol aşamayız. Hepsinden birer parça kopar. Zamanla kişilere olan öfken kalmayacaktır. Konunun kişiler olmadığını, konunun sen olduğunu anlaman uzak bir zaman da değil
(bimden aldığın motivasyon konuşmacısı gibi oldum 😅 )