serhat67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğimi yap, yaptığımı yapma

Bende bu arkadaşı motivasyon konuşmalarıyla tanıdım ilk başta. Konuşma tarzı, el hareketleri falan açıkçası bana göre değildi. Yani bana uymuyor. Bir yandan da algoritmanın bu çocuğu önüme neden çıkardığına şaşırmıştım. Ta ki shopify diyene kadar

Lan bu çocuk ne alaka shopify işiyle demiştim kendi kendime. 😅 Beynim o sırada bir error vermişti. Sonra bir iki shopify dropshipping anlattığı videoyu izleyeyim dedim. Anlattıkları gerçekten doğru şeyler. Ama bir çok eğitim almış ve bu konuda bilgisi olan biri olarak şunu söyleyebilirim. Her eğitimcinin yaptığı gibi kendi yöntemleriymiş gibi anlatıyor olması.

Yukarıda dediğim söz önemli. (Dediğimi yap, yaptığımı yapma) - Şimdi, direk *********** ya da pastayı bölmek istemez gözüyle bakarsanız üstünü çizersiniz. Bence böyle yapmayın. Dediğim gibi anlattığı şeyler yanlış değil. Hatta bilmediğim bir tedarikçi adı almıştım videosunda 😅

Peki ne yapacağız?

Ben gidipte eğitimini alın demiyorum ama anlattığı iş modelini araştırın derim. Mesela, Tiktok üstünde çok duruyor. Çünkü tiktok da deli gibi izlenmeler var. Yaptığı şey ürün bulup buraya yüklemek. Bu zaten bilinen bir şeydir. İşin içinde olduğum için biliyorum ama bilmeyen biri için wua etkisi yapabilir.

Ben yeri gelir deliden bile akıl alacaksın sözüne inanırım. A'dan z'ye o çocuk gibi olun demiyorum. Sadece z'sini alın.

Şu sözü hoşuma gitmişti. Hatta ne zaman instagram alıp keşfette video izlemeye kalksam dediği aklıma geliyor 😅

Adamlar video yapıp para kazanıyor. Sen ise yaptıkları videoları izleyip zamanını harcıyorsun. Sen zaman kaybediyorsun o ise para kazanıyor.

Tarzı bir sözdü 😅 Tabi bunu anlatırken elini saçına götürüp saçını bir oyana bir buyana atması. Yürüyüşü falan tilt ediyor beni ama yukarıda dediğim gibi yapıyorum. O shopify dropshipping anlattığı videoyu izledikten sonra boş biri olmadığına karar verdim. Reklamını yapmıyorum yanlış anlamayın. Anlattığı bir yapbozu alıp birleştirin. Sadece bunu yapın
Herkesten akıl alma konusunda yüzde yüz katılıyorum. Akıl akıldan üstün olabilir. Kimi insanın egosu kendisini baskılayıp "Ben akıl almam fikir alışverişi yaparım" diyebilir. Bu da evladır. Ancak buradaki asıl kilit konu şu ki fikir alırken "ödeme" yapma kısmı bence kesinlikle üstü çizilmesi gereken bir konu.

Evet öğrenin, gelişime açık olun ancak gelişime açık olurken; "Bak bak komşunun çocuğu 1 yılda XXX.XXXTL kazanmış. Sen de kazanmak ister misin? İstersin istersin. Peki nasıl kazanacağını biliyor musun? Bilmiyorsun değil mi? Evet bilmiyorsun. Çünkü sen bir h*düksün ve bu h*düklükten kurtulman için bana cüzii bir miktar ödeme yap ki ben sana nasıl para kazanacağını KENDİ YÖNTEMLERİMLE anlatayım."

Bunlara benzer youtube'da gezinen bir eleman daha vardı. Cihan E. (Gözlüklü Şirin). Evde oturup bir zaman dilimi online olmayıp sağda solda seminerler verdiğini söylerdi. Ne yapsın kitlesi de inanırdı buna. Shopify ile alakalı videolar çekerdi. Sonra funnel işine girdi.

Sözün kısası; bilgi alın, öğrenin, her yaşta her an öğrenin ancak bilgi veriyorum adı altında oltaya gelmeyin.