Dostum ben yazılım mühendisi olmak isterken yanlış yönlendirmeler sonucu ( Ülkede kim yazılım üretiyor ya da üretilen hangi yazılıma para vererek satın alıyoruz, orjinal kullanıyoruz?) gibi sorularla inşaat mühendisi olmuş bir adamım. Üstüne mesleğimde yüksek lisans yaptım ama şimdi mühendislik yapmıyorum. Hazırlık ve 1. sınıfta ortak dersler aldığımız bilgisayar mühendisi bir arkadaşım 2. sınıfın başında android dersi aldı ve 1. dönemin sonunda oyun yazdı. O günden beri hayatı değişti. Çoğumuzun telefonunda olan 10 milyon + indirmeye sahip hem ios hem android uygulaması var.
Hiç bir zaman başkasının yanında çalışmak gibi bir planı olmadı. Yaşadığın durum seni zorluyorsa 2-3 gün kabuğuna çekil ve ne yapabilirim diye düşün. Kendi başına yapabileceğin bir şeyler düşünmeye çalış. Oyun yazmak olur, website yapmak olur, uygulama yazmak, ya da ihtiyaç duyulan bir alanda bot yazmak gibi satışa çevirebileceğin işler falan. R10 bunun için örneklerle dolu bir mecra bu açıdan bakarsan fikir verecektir diye düşünüyorum. Mesela bu ara AI Botları yazanlar var ve hem iyi işler çıkarıyorlar hem iyi paralar kazanıyorlar.
Kendi yeteneklerine göre mekandan bağımsız işler düşünebilirsin.