Öncelikle burada bulunan tüm dostlara selam olsun .
Ben bugün biraz aslında kafamdaki bir sorunu sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazıyorum . Uzun süredir kafamda ve hayatımda çözemediğim ve gerçekten benim için çok büyük sorun olan bir durum hakkında gerekirse fikirlerinizi almak çok isterim .
4 senedir gerekli forum mecralarında olsun , bionluk vb. freelance işler alıp yaptım . Elbette bu işler bazen ürün ekleme bazende elimden gelen öğrenci projelerini yapmak oldu . Geçen sene gönüllü olarak 3 ay bir veritabanı yönetim şirketinde stajımı yaptım . Haliyle hem kendimi alanımda geliştirmek hemde bu sırada maddi anlamda kendimi ayakta tutmaya çabalayan biriyim . Belkide aslında hepiniz gibi . Fakat artık son yıl ve piyasada freelance olarak alıp elimden geldiğince yaptığım işlerde bir azalma oldu en azından benim adıma durum bu . Kendim Çanakkale de yaşayan biri olarak , burada bilgisayar mühendisliği yazılım alanında şirket neredeyse yok ve haliyle benim seneye büyük şehirlere gitmem gerekiyor.Fakat seneye bir iş bulup yeni mezun halimle İstanbul a gitmiş olsam bile maaşımın neredeyse %70 i kiraya gidecek . Haliyle İstanbul gibi bir şehirdeki giderin Çanakkale ye kıyasla her anlamda daha fazla olacağınıda düşününce bu hesabın altından asla kalkamıyorum .

Hani insan der ya : Ne olacak bu işin sonu böyle ? İşte ben gerçekten cevap veremez bir hale geldim .
Ben kolay kolay pes eden biri değilimdir fakat artık gerçekten hislerim çok kötü ve bu durum için sizlerin tecrübesine veya fikirlerine çok ihtiyacım var .

Şimdiden içtenliğiniz ve verdiğiniz değerli fikirleriniz adına teşekkür ederim .