AshaBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu son yazdığınız maddeler şahsen çok katılmıyorum.
Sizin zamanınızı çaldı diye sizde karşı tarafın itibarını çalıyorsunuz. Boş,vasıfsız vs gibi kelimelerle.
Bence sorun burada kaynaklı. O bana bir şey yaptıysa bende ona bir şey yaparım,hakkım.
Belki de onun penceresinden bakarsak senin söylemlerin ona geçmediği için konuyu kesip attı sana bir şey demeden çekip gitti.
bir insan ticaret yapacagim ayagina sirf meraki veya bilgi calmak adina, kendisine ticaret yapacagim süsü vererek sorular soruyorsa bence hırsızdır, her turlu ithami da hakeder.

siiz olayi kişilesseştiriyorsunuz, ben kişiselleştiirmiyorum. ben bir toplumda yasamaktan bahsediyorum, insanlar nasil ki baskalarinin maddi hakkina saygi duyuyor, emek ve zamanina da duymali, nasil parasini gasp etmek hirsizliksa etik yada dini cercevede kotu ahlak ve gunahsa, zaman calma da farksiz diyorum.

ayni sekilde alisveris yapmayacagi halde magazaya girip magaza calisanini yarim saat gasp eden ve baska insanlara hizmet vermesine engel olanlar da bence zaman hirsizidir.

gitmeyecegi bir etkinlik icin basvurup siralama alan ve baskasinin gitmesine engel olan da hirsizdir.

market sirasinda baskasinin onune kaynak yapan da hirsizdir.

vatandasi gereksiz yere oyalayan, bekleten memur da hirsizdir.

vsvs

yani demeye çalıştığım hirsizlik paradan ibaret degildir, inananlar icin kul hakki denen sey de.

ve bu tip insanlarin genel olarak baskalarinin hakkina, zamanina, emegine saygisiz olabilmelerinin sebebi de bencilliktir. o bencilligin kaynagi da bir önceki mesajimda saydiklarimdir. hepsi degilse de bir kısmı.

yorumunuza donecek olursak, en onemlisi ben bir fikir sunuyoum, ben ya da x sahsi ile alakali birsey degil, genel bir davranıştan bahsediyorum. fakat siz surekli "size yapti diye", "ben de yaparim", "neden sizi buluyor" gibi sorular ile olayi benim sahsima yukluyorsunuz.

iyi de konu benim yasadigim bir olay veya ah benim zamanim cok kıymetli mevzusu degil ki. toplumda insanlarin bazi konularda saygi duzeyi ve fikir yapisina bir eleştiriydi.

ben yonetim cok kotu dersem bu yonetimin ozellikle benim sahsima kotu davrandığı icin değildir.

veyahut adalet sistemi zayif dersem yine adalet sisteminin bizzat bana adaletsiz davranmasi meselesi degildir.adalet sadece bana hatali karar verince kotu olmaz, genel bir yozlasma varsa kötü olur.

konuda yazdiklarim da bu ornekler gibi sahsima yapilanla degil genel durumdan cikarimimdir.

ispat mi istiyorsunuz, sadece r10daki şikayet konularina bakmaniz bile yeterli.

konuya bakis acimiz asiri farkli oldugu icin, anlasamamiz nornal.

ve forumda umarim uzun sureler kalir ve ticaret yaparsiniz. hafızam güçlüdür, oyle olsun istemesem de emin olun birgün size hatirlatmak zorunda kalacagim bugünkü fikirlerinizi)))